Başkan Karaosmanoğlu, "Kadınımızın şiddete ve istismara maruz kalması asla kabul edilemez"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Karaosmanoğlu,
09 Mar 2018 / Cum 14:56
/ 48 Kez Okundu
| |

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, Gebze Fatih Devlet Hastanesi kadın çalışanları ve vatandaşların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, Gebze Fatih Devlet Hastanesi kadın çalışanları ve vatandaşların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen birliteliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar katıldı. Sağlık çalışanlarıyla ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim kadınlarımız, dünyanın en fedakâr kadınlarıdır. 8 Mart’ı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bununla birlikte kadınlarımızın, çarpık bir anlayışla istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez” dedi.
Adını tarihe yazdıran kadınlardan bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Şanlı bir destan olarak adını tarihe altın harflerle kazımış olan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar gibi aslınızın izinde sizlerin de dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören anaların sesi olan kadınlarımızla gurur duyuyorum. Milletimiz, cesur ve kendini bilen, geçmişinden beslenerek Anadolu’nun izlerini taşıyan, kültürünü kucağında sarmalayan kadınlara sahip olduğu için bahtiyardır. Böyle kadınlarımız olduğu sürece Elhamdullilah bu milletin boynu bükülmez. Bayrağı yere düşmez” açıklamasını yaptı.
Açıklamalarını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün dünyadaki vahşete, gözyaşına, kadınlarımızın sesiyle dur deme günüdür. Bugün bir davanın, bir duruşun kadınların elleriyle resmedildiği gündür. Afrin’de, Suriye’de, Filistin’de ve Afganistan’da ya da dünyanın öbür ucunda gözü yaşlı anaların kadınlarımızın sesi olmaya hep birlikte devam edeceğiz. Dün devletinin, milletinin askerinin yanında olan analar ve kadınlar bugün de teröre karşı kenetleniyor” ifadelerini kullandı.
Kadınların her şeyden önce insan olduğu vurgusu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnsan, eşref-i mahlûkattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir. Emeğiyle, alın teriyle, şefkatiyle ve yüreğinin genişliğiyle dünyayı bizim için güzelleştiren, yaşanabilir hâle getiren tüm kadınlarımıza selamlarımı gönderiyorum. 8 Mart’ı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerine görevlerinde başarılar dileyen Karaosmanoğlu, Gebze Fatih Devlet Hastanesi kadın sağlık çalışanlarına da mutlu ve huzurlu yaşam dilemeyi unutmadı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.