Başkan Remzi Aydın’dan gönüllülere çağrı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2018 / Pzt 13:24
/ 78 Kez Okundu
| |

Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü saat 20:23’te Facebook üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan’da Gündem programında bu hafta mahalle bazlı yatırımlar ve yapılan faaliyetler konuşuldu

Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü saat 20:23’te Facebook üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan’da Gündem programında bu hafta mahalle bazlı yatırımlar ve yapılan faaliyetler konuşuldu.
Her Perşembe günü saat 20:23’te Facebook üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan’da Gündem programında bu hafta mahalle bazlı yatırımlar ve yapılan faaliyetler konuşuldu.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, sokak hayvanları doğal yaşam alanı projesiyle ilgili de bilgiler paylaşıldı.
"Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız çok ciddi boyutta. Hata yapmadan çok dikkatli ve kreatif bir şekilde çalışıyoruz" diyen Başkan Remzi Aydın, "Projemiz bitti fakat keşifler ve bütçe hesaplamaları gibi bazı teknik konularda oluşan birkaç detay var, bunları toparlamaya çalışıyoruz. Çok kısa bir süre sonra bir basın toplantısıyla projenin detaylarını açıklayacağım"dedi.
Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanına gönüllüleri de mutlaka beklediklerini söyleyen Remzi Aydın,"Paydaş kuruluşları, bu projeye katkı sunmaları için muhakkak bekliyoruz. Ve gerçekten inanıyorum ki hem hayvan sevenleri hem hayvanlarımızdan korkanları hem de sokak hayvanlarını mutlu edecek, onları koruyacak ve kollayacak bir proje olacak. Ve belki de Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları projesi olacak, bunu da iddia ediyorum"dedi.
Projenin detayları belli oluyor
Sokak hayvanlarının barınma, beslenme, bakım ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanması için birçok önemli çalışmayı hayata geçiren Eyüpsultan Belediyesi,sokaktaki hayvanların sağlıklı yaşam haklarının sağlanması için önemli bir projeye daha imza atıyor.
“Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı”, sokak hayvanlarının getirildiği andan itibaren planlı bir şekilde kontrol ve müşahedelerinin yapılarak hayata tutunmalarını sağlayan bir merkez olacak.
Merkezde sokak hayvanlarının beslenme ve barınmalarında doğal ve mevsimsel ihtiyaçlarına uygun çalışmalar yapılarak, eğitim ve oyun uygulamalarının yanı sıra, bakımlarını üstlenen kişiler ve ziyaretçiler ile ortak hareket edilerek sevgi ve sosyalleşme ihtiyaçları azami düzeyde karşılanacak. Böylece bölgemizde yaşayan hayvanların tespiti ve sağlıklı koşullarda bakımlarının yapılması da mümkün hale gelecek.
Sokaktaki hayvanların her ihtiyacı karşılanacak
Sokak hayvanlarının hareket ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte yapılacak“Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı”kapalı - açık alan ve farklı bölümlerden oluşacak. Doğal Yaşam Alanı’nın kapalı bölümlerinde karantina, hasta bakım yem hazırlama (mutfak), bakıma muhtaç yavrulu anne bölümü, ameliyathane, muayenehane, ameliyat sonrası bakım ünitesi, eğitim ve konferans salonu, idari bölüm, depolar (yiyecek, ilaç, malzeme) otopark ve bahçe yer alacak.
Açık alanda ise yavruluktan yeni çıkanlar, ayrı tutulması gerekenler, engelli, yaşlı, mağdur, uyuz hayvan, hayvan müşahede, yavrulu anne gibi farklı bölümler, etkinlik alanı, gezdirme ve eğitim alanı, öncelikli sahiplendirme alanı, kedi yaşam alanı, kulübe yapım atölyesi bulunacak.
Hayvan seven vatandaşlarla ortak hareket edilecek
Hayvanların fiziki ve psikolojik durumları göz önüne alınarak özelliklerine uygun bölümleme tasnifi yapılıp rehabilite edileceği merkez, gönüllü vatandaşlar ile el ele yürütülen şeffaf bir sisteme sahip olacak.
Doğal Yaşam Alanı, sokaktaki canlarımıza sahip çıkmak gerçeğinden hareketle sahiplendirmeye öncelik verecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.