Başkan Serhat Çelik: "Kamu ve belediyelere müracaatlar için son 3 gün"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Serhat Çelik:
08 Oca 2018 / Pzt 15:19
/ 146 Kez Okundu
| |

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, kamuda ve belediyelerde çalışan alt işveren işçiler için 2 Ocak 2018 tarihinde kurumlara başvuruların başladığını ve bu müracaatların 11 Ocak 2018 tarihinde mesai bitiminde sona ereceğini belirterek, "Son 3 gün" uyarısında bulundu

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, kamuda ve belediyelerde çalışan alt iş veren işçiler için 2 Ocak 2018 tarihinde kurumlara başvuruların başladığını ve bu müracaatların 11 Ocak 2018 tarihinde mesai bitiminde sona ereceğini belirterek, "Son 3 gün" uyarısında bulundu.
Başkan Çelik kalan 3 gün süre içerisinde saat 08:00 ile 19:00 arasında vatandaşların hizmetinde olacaklarını ifade ederek, "Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Per sonel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 2 3 Ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar 01 Ocak 2018 tarihinde resmi gazete de yayımlanmıştı. 2 Ocak 2018 tarihi itibariyle de 10 günlük süremiz başlamıştı. Yani 11 Ocak 2018 tarihinde mesai bitimine kadar kamuda, il özel idareler ve belediyelerde çalışan arkadaşlarımızın kurumlarına müracaat etmeleri gerekiyor. Bugün itibariyle yaklaşık 3 günlük süremiz var. 11 Ocak 2018 mesai bitimine kadar bütün arkadaşlarımız çalışmış oldukları kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor. Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri çalışan arkadaşlarımızın müracaatlarıyla ilgili form veya eksik evrakları varsa onları tamamlamak için sendikamız açıktı. Aynı şekilde bazı kamu kurum ve kuruluşları, belediyelerimizde bu sürecin sıhhatli bir şekilde tamamlanması için nöbetçi arkadaşlarımız bırakıldı. Aynı zamanda bu kalan üç günlük süre içerisinde Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımız sabah 08:00 ila 19:00 arasında arkadaşlarımızın her hangi bir eksik evrakı olursa ve kafalarına takılan soru işareti varsa yine Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı olarak arkadaşlarımızın emrinde olacağız. Hak İş Konfederasyonu Genel Merkezimiz tarafından hukukçuların oluşturmuş olduğu bir telefon hattı kurulmuştur. Bu telefon numaralarından çalışan arkadaşlarımızın kafalarına takılan sorular var ise arayıp sorabilirler. Telefonlarımız 0 312 417 80 02 ve 0 312 418 48 72 numaralı telefonları arayarak hukukçularımızdan kafalarına takılan soru işaretlerini buradan cevaplandırabilirler" dedi.
Vatandaşların 11 Ocak mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizen Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, "Tabi bu sürecin en önemli noktası 11 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar başvuruların tamamının bitmesi. Arkadaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlardan en önemlisi 11 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar arkadaşlarımızın çalışmış oldukları kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.