Başkan Turgut: "Halkın yararına projeler üretip hayata geçirmeye devam edeceğiz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Turgut:
08 Kas 2017 / Çar 10:47
/ 51 Kez Okundu
| |

Silifke Belediye Başkanı Dr

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Silifke’de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluğumuzu bilerek halkın yararına projeler üretip hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.
Başkan Turgut, Silifke’de hizmet veren yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelip, belediye olarak yaptıkları proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“Şehir merkezindeki otopark sorununu çok katlı otoparkla çözeceğiz, esnaf ve vatandaşlarımız rahatlayacak" diyen Başkan Turgut, “Silifke’de geçmişten gelen bir otopark sorunumuz var. Belediye olarak otopark hesabımızda 3 milyon TL paramız mevcut ama kullanamıyorduk. Büyükşehir Belediye Meclisinde konuyu gündeme taşıdık ve Silifke Belediyesi olarak otopark yapma yetkisi aldık. Yakın zamanda gerekli izin ve projeler hazırlanarak Saray Mahallesi’ndeki otopark alanımıza çok katlı otopark yapacağız. Böylelikle parklardan dolayı oluşan merkezdeki trafik yoğunluğunun da önüne geçmiş olacağız. Gazi ve Taşucu mahallelerimize kapalı pazar yeri yapacağız. Projelerimizi hazırlarken kaynağını da hazırlıyoruz. Sayağzı Mahallesi’nde özellikle tarım işçilerimizin çocuklarının ücretsiz olarak kalabileceği bir kreş yapacağız. Böylelikle tarım işçisi anneler tarlaya çalışmaya gittiklerinde çocukları güvenli bir ortamda kalacak. Cami yaptık. Şimdi de Silifke’de yaşayan Aleviler için Sayağzı Mahallesi’ne bir cemevi yapacağız. Kamulaştırma yapıyoruz ve taslak projemiz hazır. Kale seyir terası için çalışmalarımıza hız verdik. Hem kale yamacında bir seyir terası, hem de Pazarkaşı Mahallesi çamlık mevkisinde otontik bir çay bahçesi yapacağız” şeklinde konuştu.

"Silifke kapalı yüzme havuzuna kavuşacak"
Silifke’ye kapalı bir olimpik yüzme havuzu kazandıracaklarını söyleyen Başkan Turgut, “İlçemizde 12 ay boyunca hizmet verecek bir kapalı yüzme havuzunu Gazi Mahallemizde yapacağız. Böylelikle yüzmeyi seven herkes 12 ay boyunca buradan faydalanabilecek. Yıllardır Silifke’de böyle bir hizmet yapılmamış. Sokak sağlıklaştırması ile o bölgemizdeki yapılarımızı korumayı amaçlıyoruz. Yine Saray Mahallemizdeki kültür evimizin restorasyonuna başladık. Aynı mahallede bulunan eski belediye hizmet binamızı da belirli düzenlemeler yaparak kent müzesi haline getireceğiz. Merkezde muhtarlık binası olmayan muhtarlarımız için muhtar evleri yapımına başladık. Eksik olan yerlere muhtar evleri yapıp teslim edeceğiz” dedi.
“Taşucu AKM’de yapacağımız yeni projeler ile sosyal etkinliklerde yerini alacak” diyen Başkan Turgut, “AKM binasında yeni düzenlemeler yapıyoruz. Çatısı ve salonunda yenilikler yapıyoruz. Çalışmalar bittiğinde Taşucu AKM sosyal etkinliklerde ve düğünlerde tekrar kullanılabilecek. Yine Taşucu Kum Mahallesi sahili için bir proje hazırladık ve projemiz bakanlık tarafından olumlu görüldü. Kum mahallesi sahilinde ahşap yürüme alanları, kaplumbağa koruma alanları ve kaplumbağaların zarar görmeyeceği şekilde aydınlatma yapacağız” diye konuştu.
Projelerin hayata geçirilmesinde ekonomik sıkıntıları olmadığını, kurumlar arası yazışmalarda ve alınacak izinlerin onaylanmasında sürenin çok uzun sürdüğünü ifade eden Başkan Turgut, şunları kaydetti:
“Kamulaştırma, köprü, kapalı pazar yeri ve otopark gibi bir çok projemizin parası hazır bekliyor. Yapılmasını planladığımız projelerde gerekli izinler alınır alınmaz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Silifke’de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluğumuzu bilerek Silifke halkının yararına projeler üretip hayata geçirmeye devam edeceğiz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.