Başkan Uyan: “Tiyatro toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarındandır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Uyan: “Tiyatro toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarındandır”
26 Mar 2018 / Pzt 16:33
/ 90 Kez Okundu
| |

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Tiyatro toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarındandır” dedi

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Tiyatro toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarındandır” dedi.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, tiyatro tarihin ilk dönemlerinden beri tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olduğunu kaydetti.
Tiyatronun insanları eğiterek eğlendirdiğini aynı zamanda da düşündürdüğünü dile getiren Başkan Uyan, "Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. İnsana ve hayata dair her şeyi sahneden bizlere sunan tiyatro, bireyin kendisinden başlayarak, toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele, doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır" ifadelerini kullandı.
Başkan Uyan, mesajında şu sözlerle devam etti:
"Tiyatro, tarihin ilk dönemlerinden beri tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olmuştur. Farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına yardımcı olan tiyatro, birleştirici yönüyle de sevgiyi, kardeşliği kuvvetlendirmektedir. Sanatçı ile seyirci arasında doğrudan ilişkinin kurulduğu tiyatro, bu iki kavram arasında yakın, sıcak, samimi bir iletişimin oluşmasına da neden olur. ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat ve sanatçıyı, milletlerin varlığı bakımından hayati önem taşıyan bir olgu olarak değerlendirmiştir. Kültürel gelişimin ve toplumsal kalkınmanın mihenk taşlarından olan tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, tiyatronun kitlelere sunulmasında çaba sarf eden tüm sanatçılarımızın, sahne emektarlarımızın ve tiyatroseverlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum."



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.