Başkan Yanılmaz, “Yerel basın ne kadar güçlüyse şehir o kadar ayakta olur”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Yanılmaz,  “Yerel basın ne kadar güçlüyse şehir o kadar ayakta olur”
30 Oca 2018 / Sal 15:59
/ 51 Kez Okundu
| |

Yerel basının ne kadar güçlüyse şehrin o kadar ayakta olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, basının kenetlenip birbirine sahip çıkması gerektiğini söyledi

Yerel basının ne kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar güçlüyse şehrin o kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar ayakta olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, basının ke netlenip birbiri ne sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Semih Erdem ile birlikte yeni bir dö neme başlayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti ne (FHGC) ilk ziyaret Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından gerçekleşti. FHGC Başkanı Erdem ve yö netim kurulu üyeleriyle s ohbet eden Başkan Yanılmaz, basının ö nemi ne değindi.
Cemiyet k ongresinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “ K ongreler hem bir nöbet değişimi hem de geçmişin yaptıkları ile gelecekte yapılacakların değerlendirildiği ö nemli yerlerdir. Yeni oluşan yö netime ben başarılar diliy orum. Cemiyetler sadece yereldeki basını k ontr ol eden takip eden yönlendiren değil, aynı zamanda yerelden ulusal ve uluslararası alana açılan yerlerdir” dedi.
Yerel basın ne kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar güçlü, ne kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar şehri desteklerse şehrin o kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar ayakta olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Ben basınla bir araya geldiğimde söylüy orum. Her haberi haber gibi görmemek lazım. Haberin merkezi ne şehri k oymak lazım. Şehrin faydasına olacak şehri ileriye götürecek büyütüp zenginleştirecek haberlerle şehri gündeme taşımak lazım. Öyle haberler olsun ki, yurt içinde ya da yurt dışında okuyan, izleyen , dinleyen ’bende bu şehre gitmeliyim’ desin” diye k onuştu.
Basının ke netlenip bir biri ne sahip çıkması gerektiği ne de dikkat çeken Yanılmaz, “Biz hep birlikte bu şehirdeki pr oblemlerde çözüm ortağıyız. Kimse kimsenin rakibi, düşmanı değil. Çözüm ortağı olduğumuzda göreceğiz ki bu şehir de pr oblem filan kalmaz. Çözüm ortağı yeri ne rakip gibi görüldüğünde pr oblem olmayan şeylerinde pr oblem olduğunu görürüz. Ben inanıy orum ki, cemiyet bu yö netimiyle Elazığ’a bir katma değer sağlayacaktır. Bu şehrin menfaati ne olan bir ç ok icraata imza atacaktır. Sizin bu icraatlarınıza gücümüzün yettiğince bizde destek olacağız ”diyerek sözlerini tamamladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FHGC Başkanı Semih Erdem ise “Bu ziyaret bize onur verdi. Amacımız burada bir birliktelik oluşturmak. Elazığ’da uyduda ve yerelde televizy onlarımız, üniversite kanalı, günlük yayın yapan 4 yerel gazetemiz ve haftalık yayın yapan gazetelerimiz var. Bunların hepsini bir çatı altında t oplayarak bir güç halinde Elazığ’ın tanıtımı nasıl olur bunun gayreti içerisinde olacağız. Bir diğer amacımız ise 3 cemiyetin birleşmesidir. Diğer cemiyetteki arkadaşlarımızı da bir araya getirmek. Her şey Elazığ için ve biz Elazığ için varız. Çabamız da çalışmalarımız da bu yönde olacak” ifadeleri ne yer verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.