Başkan Yiğit’ten 2018 yılının ilk müjdesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Yiğit’ten 2018 yılının ilk müjdesi
11 Oca 2018 / Per 11:55
/ 99 Kez Okundu
| |

DÜZCE(İHA) – Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçenin 50 yıllık su ihtiyacını sağlayacak içme suyu projesini Devlet Su İşlerine sundu

DÜZCE(İHA) – Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçenin 50 yıllık su ihtiyacını sağlayacak içme suyu projesini Devlet Su İşlerine sundu.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit dönemi olan 3 yılda ilçenin bütün içme suyu şebekelerini, içme suyu ana depolarını yenilendi, 25 yıldır musluğundan su akmayan bölgelerinde çeşmelerden su akmaya başladı. Şimdide Yığılca’ya en az 50 yıl su sağlayacak içme suyu göleti projesini DSİ’ye sundu. Etüd çalışmaları hızlı bir şekilde yapılıyor.
Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Başkan Muzaffer Yiğit, "Yığılca’mızda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçe tarihinde ilk diyebileceğimiz dev projeleri hayata geçirdik. İçme suyu projemizde bunlardan biri. Şu anda ilçemizin hiçbir köşesinde su sıkıntımız yok. Yalnız suyumuzun ana kaynağı olan bölge heyelan bölgesi. Bu da bizleri tedirgin ediyor. Hatta ilçe için risk oluşturuyor. Bu sebeple bir yıldır fizibilite çalışmaları yapıyoruz. En sonunda son ölçümleri de yaparak Beşpınar bölgemizdeki dereye içme suyu göletimizi yapmak için DSİ’ye başvurduk. DSİ’den de teknik ekiplerimiz ön incelemelerini yaptılar. Hemen su değerlerinin ölçümleri yapıldı ve olumlu görüş verdiler. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bu projemize büyük destek veriyor. Projemizin kısa zaman diliminde hayata geçeceğini umuyoruz. Projemiz ilçemize hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.