Battalgazi Belediyesi ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almak için ilk adımı attı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Battalgazi Belediyesi ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almak için ilk adımı attı
08 Mar 2018 / Per 18:51
/ 65 Kez Okundu
| |

Battalgazi Belediyesi hizmet binasının engelli kullanımına uygun ‘Erişilebilirlik Belgesi’ alması için Erişilebilirlik Komisyonu üyeleri, Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası’nda incelemede bulundu

Battalgazi Belediyesi hizmet binasının engelli kullanımına uygun ‘Erişilebilirlik Belgesi’ alması için Erişilebilirlik Komisyonu üyeleri, Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası’nda incelemede bulundu.
Battalgazi Belediyesi hizmet binasının engelli kullanımına uygun ‘Erişilebilirlik Belgesi’ alması için Erişilebilirlik Komisyonu üyeleri Ali Haydar Koyun, Ferhat Delibaş, Vefik Şahin ve İzzet Yaylar, Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası’nda ve bahçesinde incelemelerde bulundu. Erişilebilirlik Komisyonu üyelerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nin engellilerin kullanımına uygun ‘Erişilebilirlik Belgesi’ni en kısa zamanda alacağını belirterek, “Ben inanıyorum varsa eksik ve aksaklıkların bir an evvel düzeltilmesi noktasında gerek komisyon üyelerimiz, gerek ilgili arkadaşlarımız bu konudaki çalışmaları yürütecekler. Burası hem engelliler açısından, hem de diğer vatandaşlarımız açısından sağlıklı, kullanılabilir rahat ve akıllı bir bina olması hasebiyle de tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir nitelikte olmasıdır. Arkadaşlarımız incelemelerini bitirmek üzereler. Netice itibariyle bu binanın memleketimize, engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eksikliklerin giderilmesi noktasında da ilgili arkadaşların bir an önce bu çalışmaları tamamlayacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Ali Haydar Koyun ise, “Türkiye Sakatlar Konfederasyonu adına burada bulunuyorum. 21 yıl boyunca bu Konfederasyonun Malatya Şubesi olarak mücadelemi sürdürdüm. Mücadelemizin amacı Engelsiz bir Malatya ve Türkiye’ye kavuşmaktı. Bu komisyonda beş yıldır görev alıyorum. Şunu belirtmem gerekiyor. Bir engelli birey olarak Malatya’da bağımsız, destek almaksızın gidebileceğimiz bir yer bulamadık. Battalgazi Belediyemizin şu an açık alanını denetliyoruz. Bina içi de dış alanı gibi ise kısa sürede ‘Erişilebilirlik Belgesini’ Başkanımıza ve belediyemize takdim etmeyi komisyona iletiriz. Şu an Malatya’da ‘Erişilebilirlik Belgesini verebilecek bir bina bulamadık. İnanıyorum ki Battalgazi Belediyesi ilklerin öncüsü olduğu gibi bu konuda da öncülük yapacaktır. Ufak tefek eksikliklerin giderileceğine ben yürekten inanıyorum. Bu belediyeyi Malatya’ya Erişilebilir Belgesini kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Erişilebilirlik Hizmetleri Genel Sekreteri Ferhat Delibaş da, Battalgazi Belediyesi’nin daveti üzerine geldiklerini belirterek, “Erişilebilirlik Komisyonu olarak bugün Battalgazi Belediyesindeyiz. Bu yılki denetlemelerimiz de Battalgazi Belediyemizin yeni binası vardı. Hatta Battalgazi Belediyemiz bizleri davet ettiler. Özellikle diğer kamu ve özel kurumlarda yaşadığımız sıkıntıların Battalgazi Belediyemiz’de yaşanmaması için daha yeni taşınmışken ilk aşamada eksiklerin tespiti ve varsa bunların giderilmesi için davet edildik. Bizde bu davete icabet ettik. İncelemelerimizi dış alanda bahçede sürdürdük. Yaya yollarını denetliyoruz. İnşallah bina içi denetlemelerinden sonra varsa eksiklik ve aksaklıkları kısa sürede istişare ederek halledebileceğimizi düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah artık ‘Erişilebilir’ bir belediyemiz olacak” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.