’Bayrak Halı’nın ilk ilmeği atıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’Bayrak Halı’nın ilk ilmeği atıldı
02 Mar 2018 / Cum 16:35
/ 109 Kez Okundu
| |

SAMSUN (İHA) – 19 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığına takdim edilecek "Bayrak Halı" tüm Samsunlular tarafından dokunmaya başlandı

SAMSUN (İHA) – 19 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığına takdim edilecek "Bayrak Halı" tüm Samsunlular tarafından dokunmaya başlandı.
Açıldığı günden bu yana alışverişin yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında da birçok projeye imza atan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi(AVM) bu kez de "Türkiye İçin Bir İlmek De Sen At Projesi" ile dikkat çekiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Girişimci Zanaatkar İş Adamları Derneği (GİZİAD), Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve Bulvar AVM destekleri ile başlatılan projede, vatandaşlar halı dokuma eğitmenleri eşliğinde aylar sürecek el emekleri ile Türk bayrağı dokuyacak. Bayrak, hereke halı üzerine Türk ilmeği örgü türü ile oluşturulacak. Bayrak Halı’nın ilk ilmeği bugün düzenlenen törenle protokol tarafından atıldı.
İlmek atma töreninde konuşan Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, “Türkiye Cumhuriyetini sembolize eden kutsal bayrağımızın hem de Türk kültürünün en önemli öğesi olan halıcılık faaliyeti ile vatandaşlarımız tarafından ilmek ilmek işlenerek halı yapılması çok anlamlı bir konu. Bu demek oluyor ki her birimiz bu vatan için bir ilmek atabiliriz. Gelecek kuşaklara birlik içerisinde bir gelecek bırakmak için hep birlikte gönül gönüne bir aradayız. Bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Bayrak Halı’nın ilk ilmeği atıldı. İlk ilmeğin atılmasının ardından sıraya giren vatandaşlar Bayrak Halı’ya bir bir ilmek attılar. Vatandaşlar, böyle güzel bir projede yer almaktan gurur duyduklarını söylediler.
Türk bayrağı motifinin ilmek ilmek tüm Samsun halkıyla işleneceği halı, 19 Mayıs haftasında kurtuluş mücadelesinin başl atıldığı Samsun’dan, Cumhurbaşkanlığına takdim edilmek üzere Ankara’ya götürülecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.