Bayraklı Belediyesi deprem konteyneri sayısını 7’ye çıkardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bayraklı Belediyesi deprem konteyneri sayısını 7’ye çıkardı
04 Mar 2018 / Paz 10:46
/ 61 Kez Okundu
| |

Deprem haftası kapsamında çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi, ilk olarak 2014 yılında başladığı ‘deprem konteyneri’ projesinde sayıyı bu yıl 7’ye çıkardı

Deprem haftası kapsamında çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi, ilk olarak 2014 yılında başladığı ‘ deprem konteyneri’ projesinde sayıyı bu yıl 7’ye çıkardı. İçinde olası bir deprem veya felaket sonrası kullanılmak üzere çeşitli malzemelerin bulunduğu konteynerler, ilçenin 7 farklı bölgesine yerleştirildi.
Kuruluşuyla birlikte İzmir’de bir ilke imza atarak Deprem Etüt Merkezi projesini hayata geçiren ve bu kapsamdaki projelerle deprem bilincinin gelişmesini sağlayan Bayraklı Belediyesi, önemli bir hizmetle daha vatandaşların beğenisini topladı. İlçenin merkezi yerlerinde bulunan 7 ayrı noktaya deprem konteyneri yerleştiren belediye ekipleri, zaman zaman düzenlenen seminerler ve söyleşilerle de vatandaşları olası felaketler hakkında bilgilendiriyor. Bu hassasiyetle sürdürülen proje çerçevesinde Tepekule Mahalle Muhtarlığı’nın yanına, Bayraklı Merkez Mahallesi Piyale İlköğretim Okulu karşısına, Osmangazi Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Parkı içine, Manavkuyu Mahallesi Muammer Aksoy Parkı yanına, Mansuroğlu Mahallesi Mürdüm Kafe Halı Sahası yanına, Soğukkuyu Mahallesi Semt Parkı içine ve Postacılar Mahallesi BAYSEM önüne deprem konteynerleri yerleştirildi. Konteynerlerin içinde soğuk iklim çadırından jeneratöre, motopompadan kurtarma makarasına, balyoz ve kazma gibi el aletlerinden projektöre kadar 60 çeşit yüzlerce adet malzeme bulunuyor. Yaşanabilecek bir afet sonrası ihtiyaç duyulan malzemelerin özel olarak belirlendiği projede vatandaşların kullanabileceği ekipmanlar yer alıyor.

“Umarım hiç ihtiyaç duyulmaz”
İzmir’in deprem kuşağında yer almasının bilincinde olduklarını belirterek bu hassasiyetin ve duyarlılığın herkes tarafından önemsenmesi gerektiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Deprem bilinciyle hareket eden bir belediyeyiz. Bu hassasiyetimiz, aldığımız önlemler, projelerimiz hep bu yönde atılan adımları içeriyor. Bayraklı’nın 7 ayrı bölgesine bu konteynerleri yerleştirdik. İçlerini afet sonrası kullanılacak kurtarma malzemeleri ile doldurduk. Umarım hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.