BBP Sivas İl Başkanı Bulut’tan ’MTV’ zammı tepkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BBP Sivas İl Başkanı Bulut’tan ’MTV’ zammı tepkisi
04 Eki 2017 / Çar 14:56
/ 55 Kez Okundu
| |

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) getirilmesi düşünülen yüzde 40’lık zamma tepki gösterdi

Büyük Birlik Partisi ( BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) getirilmesi düşünülen yüzde 40’lık zamma tepki gösterdi.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Bulut Hakkari’de şehit olan 4 askere Allah’tan rahmet diledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın MTV’ye yüzde 40 oranında zam yapılacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Bulut,"Bu konu Naci Ağbal’a sorulduğunda bakanımız dedi ki ’500 lira ödeyen, 200 lira fark ödeyecek’ ifadesinde bulundu. Yalnız bakan bu 200 lira farkı milletvekillerine verilen maaş zam ile mukayese ederek açıklamış olsa gerek çünkü işçi ve memura verilen zammın yüzde 3 olduğunu unutmuş yada fark etmemiştir diye düşünüyor ve MTV’ye verilen toplam zammın işçi ve memura verilen toplam zamla yıllık ortalama hemen hemen eşit olduğunu görüyoruz. Fakat ülkemizde tek ödenen vergi MTV değil ve tek zam MTV’ye gelmiyor. Durum böyle iken hükümetimiz vermiş olduğu yüzde 3’lük işçi ve memur zammını sadece MTV olarak geri alıyor. Diğer zamlarla da vatandaşlarımızın eksiye düşmesine neden oluyor" dedi.
Vatandaşların zamma olan tepkisiyle Cumhurbaşkanı’nın uyarısıyla zamda indirime gidileceğini düşündüklerini ifade eden Bulut,"Fakat 4-5 milyar sadece MTV’den gelmesi beklenilen bütçe kaynağı yapılan indirimle tahmini 1-1.5 milyar lira olacağı düşünülüyor. Geriye kalan 3-3.5 milyar lira hangi zamla vatandaşımızın karşısına çıkacak. Hükümetimizden ricamız yıllardır süre gelen bütçe açığımızın, hayatını kıt kanaat idame ettiren vatandaşlarımızın üzerinden kapatmamasıdır" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.