Belçika Federal Milletvekili Yüksel: "Terörün en büyük mağdurları Müslümanlardır"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belçika Federal Milletvekili Yüksel:
08 Mar 2018 / Per 14:24
/ 46 Kez Okundu
| |

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güvenlik Radikalizmle Mücadele’ isimli kitabının tanıtımında terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güv enlik Radikalizmle Mücadele’ isimli kitabının tanıtımında terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
BelçikaFederal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güv enlik; Radikalizmle Mücadele’ adlı kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada terörle mücadele konularına değin en Yüksel, Belçika’da 22 Mart 2016’da gerçekleş en terör saldırılarından sonra güv enlik konusunun ülk enin gündemine oturduğunu söyledi. Michel hükümetinin 12 ve 18 maddelik iki paketinin meclis tarafından onaylandığına dikkat çek en Yüksel, Federal Meclis’te Belçika tarihinde ilk defa bir “Terörle Mücadele Komisyonu” oluşturulduğunu belirtti.
Terörle mücadele kapsamında bütün ülkelerin dayanışma içerisinde olmasını gerektiğine vurgu yapan Veli Yüksel, “Terörün dini, ırkı, milleti olmaz. Terör her yerde terördür. Terör örgütlerine karşı dimdik durmalıyız. Terörün en büyük mağdurları Müslümanlardır. DEAŞ, Irak ve Suriye’de Müslümanları katlediyor. 21 Mart Brüksel saldırılarında öl enler arasında Müslümanlar da vardı” şeklinde konuştu. Kitabında iktidar ortağı N-VA’nın İslamı ve Müslümanları hedef almasını da eleştir en Veli Yüksel, “N-VA, Müslümanların meselelerini kaos ortamına çekmeye çalışıyor. Şu anda 23 cami dosyası gerekçesiz bekletiliyor. Hâlbuki radikalizmi önlem enin yolu bu camilerin tanınması, imamların Belçika’da yetiştirilmesi ve Müslümanların devletle olan diyaloğunun güçl endirilmesi ile gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

“Eşit haklar uygulanmalı”
Belçika’da radikalizmle mücadel enin başlaması gerektiğinin altını çiz en Yüksel, “Bu mücadel enin iki ayağı vardır; ilki güv enlik önlemlerinin alınması, diğeri Belçika’da doğmuş büyümüş g ençlerin radikal akımlara kapılmalarının engellemesi. Bunun içinde g ençler k endilerini Belçika sistemind en uzaklaştırılmış ve soyutlandırılmış hissetmemeliler” dedi. Belçika’da yaşayan yabancı kök enli sorununa çözüm önerisi sunan Yüksel, “Amerika Birleşik Devletleri’nde herkes ABD vatandaşı olarak kabul görüyor. Aynı durum İngiltere’de var. Biz de Belçika’da bunu gerçekleştirmeliyiz. İnsanlar vatandaşlık haklarını anayasa ve yasalardan aldıklarında ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına maruz kalmayacaklardır. Eşit hakların uygulanmasında hukuk devleti temel esastır, hangi siyasi görüş iktidar olursa olsun, bu böyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Federal Milletvekili Veli Yüksel’in kitap tanıtımına CD&V Parti G enel Başkanı Wouter Beke, çok sayıda milletvekili ve uzman katıldı. Federal Meclis’te gerçekleştiril en programda Adalet Bakanı Ko en Ge ens bir de konuşma yaptı. Ge ens Milletvekili Yüksel’e bu önemli çalışması için teşekkür etti ve kitabın bazı gerçekleri kavramada yardımcı olacağını kaydetti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.