Belçika’da ilaç sıkıntısı artıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
17 May 2019 / Cum 10:46
/ 13 Kez Okundu
| |

Belçika Eczacılar Birliği Sözcüsü Lieven Zwaenepoel, ilaç sıkıntısının arttığını ve ülkede 426 ilaç türünün bulunmadığını söyledi.

Belçika’da ilaç eksikliği sorunu artıyor. Eczacılar Birliği Sözcüsü Lieven Zwaenepoel, ülkede ilaç sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Eczacılar Birliği alarm veriyor. Çünkü Belçika’da şu anda 426 ilaç türü bulunmuyor. Artık insanlara yardım edemeyecek hale geldik" ifadelerini kullandı.
Zwaenepoel, "Belçika’da ilaçların yokluğu öncelikle ciddi bir hastalığı olan insanlar için bir sorundur. Genellikle bir alternatif bulmayı başarırız, ancak bazen insanları da geri göndermek zorundayız. Bu açıkça büyük bir problem. Bu problemin en kısa zamanda çözüme kavuşmasını umut ediyoruz. Bazı ilaçları bu yıl içinde eczanelerde bulmak mümkün olmayacak. Bu insan yaşamına mal olabilir. İlaçlarını eksikliğinin nedeni ham maddesi olmadığı içindir. Ayrıca birçok ilaç da yurt dışına ihraç ediliyor. Yurt dışına ihraç edilen ilaç nedeniyle Belçika’da yeterince ilaç kalmıyor ve bunun mağduru da hastalar oluyor" şeklinde konuştu.

İlaç sıkıntısını azaltmak için yeni yasa
Belçika’da ilaç sıkıntısını mümkün olduğunca azaltmak için Cumartesi günü yeni bir yasa yürürlüğe girecek. Toptancı ve distribütörlerin artık Belçika’daki ilaçları başka ülkelerde dağıtmalarına izin verilmeyecek. İlaç konusunda bunun şu ana kadarki en büyük sorunlardan biri olduğu belirtiliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.