Bergama’da topraksız tarım ve ev pansiyonculuğu dönemi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bergama’da topraksız tarım ve ev pansiyonculuğu dönemi
25 Ara 2017 / Pzt 14:48
/ 46 Kez Okundu
| |

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesinin, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde işsizliğe karşı ürettiği topraksız tarım ve ev pansiyonculuğu kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesinin, Ege Üni versitesi ve Dokuz Eylül Üni versitesi iş birliğinde işsizliğe karşı ürettiği topraksız tarım ve ev pansiyonculuğu kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Belediye bürokratları ve kursiyerlerin yakınları katıldı.

"Ortak çalışmalarımız d evam edecek"
Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde belirli dönemlerde meslek edindirme kursları düzenlediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde bu kursların d evamının geleceğini ifade etti. Başkan Gönenç, “Kursa katılan arkadaşlarımıza aldıkları eğitimler umarım ki faydalı olur ve onlara yeni bir yol açar. Turizm konusunda ve ev pansiyonculuğu konusunda ciddi bir potansiyele sahip bir kentte yaşıyoruz. Özellikle Kale Mahallesi’ndeki evlerimiz ev pansiyonculuğu için bizleri bekliyor. Ne yazık ki son dönemde turizmde yaşanan sıkıntılar Bergama’ya da yansıdı ve 430 binlerden 270 binlere kadar ziyaretçi sayılarında bir düşüş yaşandı. Fakat bu bir süreç ve bu şekilde d evam etmeyeceğini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalarımız ilerleyen dönemde de d evam edecek” dedi.

Sırada Kozak Yaylası var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Fabrikası’nın işsizlikle ilgili çare arayan bir kurum olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Bu kapsamda hem kırsalda hem de merkezde meslek edindirme kursları açıyoruz. Bergama çok önemli turizm merkezlerimizden birisi. Bergama Belediyesi ile birlikte yine önümüzdeki dönemde Kozak Yaylası’nda bir ev pansiyonculuğu ve topraksız tarım eğitimimiz olacak. Tüm kursiyerlerimize hayırlı olsun inşallah herkes kendi işini kurar ve bizler de ziyaret ederiz” diye konuştu.

Ev pansiyonculuğu
İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası Kenti ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Bergama’da Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açılan Ev Pansiyonculuğu Kursu ile ilçede turizmin geliştirilmesi ve vatandaşlara ekonomik kazanç imkanı sağlanması amaçlandı. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde verilen kursta kursu başarıyla tamamlayan 17 kursiyer ev pansiyonculuğu konusunda bilgi ve deneyim sahibi oldu.

Topraksız tarımla kendi işinin patronu ol
İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Türkiye’de belediyeler tarafından verilen ilk ve tek topraksız tarım kursu” olma özelliğiyle kısa sürede büyük ilgi gören ücretsiz Topraksız Tarım Kursu ile kursiyerler aldıkları eğitimler sonucu kendi işlerini açacak ve ürünlerini pazarlayabilecekler. Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde engellilere yönelik verilen kursta ise engelli vatandaşlar topraksız tarımla hem öğrendiler hem de becerilerini geliştirdiler. Kurs bittikten sonra da kursiyerleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Ege Üni versitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte danışmanlık desteği vermeye d evam edecek.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.