BEÜ’de ‘Fahrettin Paşa’ konulu panel

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BEÜ’de ‘Fahrettin Paşa’ konulu panel
08 Oca 2018 / Pzt 17:20
/ 48 Kez Okundu
| |

BİTLİS (İHA) – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof

BİTLİS (İHA) – Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Fahrettin Paşanın bir kahraman olduğunu belirterek, “Kendi iradeleriyle hareket edemeyen, kendilerini oraya getiren ve orada tutan güçlere diyet borçlarını ödeme amacı güden bu kişilerin konuyu tartışmaya açmalarının zamanlaması manidardır” dedi.
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda “Tartışmaların Odağındaki Kahraman Fahrettin Paşa” konulu panel düzenlendi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bürokrat, akademisyen ve öğrencinin katıldığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, “Bir kahraman tartışılır mı? diyerek, Fahrettin Paşa’yı tartışmaya açanlara tepki gösterdi. Yardım, “Altı ay boyunca, İngilizlere ve İngilizlerin himayesindeki isyancılara karşı kahramanca, destansı bir mücadele ile Medine’yi savunan Fahrettin Paşa’yı tartışmaya açanlara yazıklar olsun. Hani bir laf vardır ya, ‘biz önce lafa bakarız; laf mı diye, sonra söyleyene bakarız adam mı’ diye, bizim nazarımızda söylenen laf değildir. Söyleyen de adam değildir. Kimden bahsettiğimizi iyi biliyorsunuz. Fahrettin Paşa bizim için bir kahramandır. Fahrettin Paşa, Peygamberimizin türbesini çiğnetmemiştir. Osmanlı hükümetinin bütün telkinlerine rağmen teslim olmamıştır. İngilizlerin tehditlerine aldırmamıştır. Ancak halifenin yazılı emriyle mücadelesi sona ermiştir. Bu tartışmayı açanlara bakmak lazım. Kendi iradeleriyle hareket edemeyen, kendilerini oraya getiren ve orada tutan güçlere diyet borçlarını ödeme amacı güden bu kişilerin konuyu tartışmaya açmalarının zamanlaması manidardır. Ancak bugün yapılan Fahrettin Paşa tartışması, bizlerin Fahrettin Paşa’yı daha yakından tanımasını ve daha çok sahiplenmesini sağlanmıştır. Çünkü Fahrettin Paşa sadece Medine’yi savunmakla kalmamış, aynı zamanda İslam aleminin izzet ve şerefini de korumuştur” diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın moderatörlüğündeki panelde Yrd. Doç. Dr. Fatih Gencer “Fahrettin Paşa ve Medine Müdafaası”, BEÜ Genel Sekreteri Okutman Muhammed Zahid Kuldaş "Fahrettin Paşa’nın İslam Dünyası Açısından Önemi" ve Yrd. Doç. Dr. Erdem Karaca ise “Küresel Güç Mücadelesi Bağlamında Kutsal Emanetler ve Fahrettin Paşa Meselesi” konularında birer konuşma yaptılar. Yoğun ilgi gören panelin sonunda Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, protokol üyeleri ve dinleyiciler, panelde görev alan akademisyenlere teşekkür ederek tebriklerini ilettiler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.