BEÜ’de uygulama ve araştırma merkezi açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BEÜ’de uygulama ve araştırma merkezi açıldı
15 Şub 2018 / Per 13:15
/ 25 Kez Okundu
| |

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde “Bitlis ve Yöresi Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTAM)" açıldı

Bitlis Eren Üni versitesi (BEÜ) bünyesinde “Bitlis ve Yöresi Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTAM)" açıldı.
YÖK Yürütme Kurulunda görüşülerek 2547 Sayılı Kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edilen ve 30 Ocak 2018 Salı günü Resmi Gazete’de yayınlanarak resmiyet kazanan BİTAM hakkında BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım bilgi verdi. Bitlis için yaptıkları çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yardım, “Merkezin çalışmaları sayesinde Bitlis’in unutulmuş tarihi, kültürel, sosyal, ekonomik gibi yönlerini gün yüzüne çıkaracağız” dedi.
Bitlis ilinin bilinmeyen yönlerini araştıracaklarını belirten BİTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Gencer ise, elde edilen kaynakların merkez bünyesinde arşivleneceğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Gencer, Bitlis ve Yöresi Tarih ve Kültür Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarını ise şöyle sıraladı:
“Bitlis ve yöresinin en eski devirlerden günümüze kadarki tarihini, kültür, sanat, edebiyat, sosyal ve iktisadi hayatını incelemek ve araştırmak; geçmiş kültür ve sanat değerlerine çağın değerlerini ekleyerek gelecek kuşaklara aktarmak, Bitlis ve yöresindeki ilmî şahsiyetlerin hayatlarını, eserlerini, ilmi ve edebi kişiliklerini, düşüncelerini, bunların Türk ve dünya kültürlerindeki etkilerini, konumunu incelemek ve araştırmak, Bitlis ve yöresindeki medreseleri, medreselerin tarihi gelişimini, topluma etkilerini, eğitim metotlarını incelemek, araştırmak ve ortaya koymak, Bitlis ve yöresinin tarih, kültür, edebiyat, sanat, sosyal ve iktisadi hayatını bilimsel metotlar çerçe vesinde araştırmak, disiplinler arası çalışmaları bir araya getirerek daha verimli sonuçlar elde etmek ve bu alanlarla ilgili her türlü belge, bilgi, kitap ve benzeri materyallerin tespiti, temini ve değerlendirilmesini sağlayarak elde edilen verilerin şehir, bölge ve Türkiye araştırmalarına katkıda bulunmasını sağlamaktır.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.