Beyhan Hıdıroğlu: “Mesele Türkiye’nin güvenliği ise gerisi teferruattır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beyhan Hıdıroğlu: “Mesele Türkiye’nin güvenliği ise gerisi teferruattır”
28 Eyl 2017 / Per 16:19
/ 81 Kez Okundu
| |

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Genel olarak ekonomik gelişmelerle birlikte Kuzey Irak’ta referandum ile birlikte oluşan gelişmeleri değerlendiren Konukoğlu, Mecl ise konuşmacı olarak katılan İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’ın yaptığı sunuma istinaden, bu alanda işletmelerin alacağı tedbirlerin yangınların önlenmesi anlamında taşıdığı hayati öneme de vurgu yaptı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, kuzey Irak’ta hukuki dayanağı olmayan gayrimeşru bir referandum yapıldığını, referandumun bölgede zayıf olan istikrarı olumsuz etkileyeceğini, büyük ve çok taraflı yeni uyuşmazlıklara sebep olacağını belirterek, “ Mesele Türkiye’nin güvenliği ise gerisi teferruattır” dedi.
Meclis toplantısında ülke gündemini, küresel, bölgesel ve ekonomik gelişmeleri değerlendirerek Odanın çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “ Irak Bizim için çok önemli bir Pazar. Gaziantep olarak 6.2 milyar dolarlık ihracatımızın yaklaşık yüzde 30’unu Irak’a gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin Irak’a yaptığı ihracatın yüzde 23’ünü gerçekleştiriyoruz. Böyle bir Pazar ile ticari ilişkilerimizi asla bitirmek istemeyiz. Ancak söz konusu ulusal güvenlik olunca işler değişir ve farklı bir boyut alır. Irak’ın siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye düşecek her adım, ülkemizi de doğrudan ilgilendirmektedir ve buna kayıtsız kalamayız. Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin yaptığı, hukuki dayanağı olmayan gayrimeşru bir referandumdur. Sınır komşumuzdaki bir referandum, Türkiye’nin ulusal güvenliğine açık bir tehdittir. Hükümetimizin alacağı ekonomik tedbirleri iş dünyası olarak destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Meclis Toplantısında Odanın çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, üyelerin sektörel sorunlarına çözüm üretmek amacıyla sektörel toplantıların ve projelerin devam ettiğini ve meslek komitelerden bu anlamda gelen talepleri çok önemsediklerini vurguladı.
Öte yandan GTO’nun Eylül Ayı Meclis Toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, bu yıl 303. Yılı kutlanan İtfaiye haftası dolayısıyla Gaziantep itfaiye teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bir sunum yaparak, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.