Beyoğlu Sinema Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beyoğlu Sinema Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı
26 Ara 2022 / Pzt 21:36
/ 31 Kez Okundu
| |

Beyoğlu Sinema Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Katılımcılara sertifikalarını veren Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bize düşen genç yeteneklere, bir şeyler yapmak isteyenlere bir katkı sunabilmektir” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Beyoğlu Sinema Akademisi’nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Akademi Beyoğlu’ndaki programa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve ünlü Yönetmen Derviş Zaim’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve sinemasever katıldı. Ünlü Yönetmen Derviş Zaim’in söyleşisiyle başlayan programa özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği görüldü. 137 kişinin katıldığı 8 haftalık programda öğrenciler, oyunculuk-yönetmenlik ve senaryo eğitimlerini ünlü oyuncu ve yönetmenlerden aldı. Derslerin bir kısmı Fitaş Sineması ve Fransız Kültür Merkezi gösteri salonlarında gerçekleştirilerek, programa katılanlara sinema dünyasındaki önemli filmlerin tahlillerini yapma fırsatı sunuldu. 8 haftalık eğitimin sonunda öğrenciler sertifika almaya hak kazandı.

“Bize düşen genç yeteneklere, bir şeyler yapmak isteyenlere bir katkı sunabilmektir”
Sertifika programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Umarım iyi bir sertifika dönemi olmuştur. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Elbette ki bu sertifikalar birer katılım belgeleri ama burası sizin, Beyoğlu Belediyesi sizin. Kültür-sanat bölümünde fikirleriniz, projelerinizle Beyoğlu Belediyesi sizin, bunu bilmenizi isterim. Sonuçta belediye halkın, milletin belediyesidir. Bize düşen sizin gibi genç yeteneklere, bir şeyler yapmak isteyenlere bir katkı sunabilmektir. Evet, Beyoğlu’ndayız. Yeşilçam dediğiniz hemen 50 metre ilerimizde olan bir bölge. Türk sinemasının doğum yerinde, ana rahmindeyiz. İlk sinemanın oynandığı yer, filmin oynandığı yer Lumiere Kardeşler 1895’li yıllar. 1900’lü yıllarda yani Avrupa’yla aynı dönemde Beyoğlu’na sinema geliyor. Türkiye’ye sinema geliyor. Aynı şekilde tiyatroda da yine aynı şekilde ilk oyun Darülbedayi’de. Dolayısıyla Beyoğlu kültür, sanat, sinema, tiyatro, müzik şimdi yeni trendiyle beraber turizm merkezi, rektörlüğü, dekanlığı, ofisi olmak şekliyle yaklaşık 26 üniversitenin de irtibatlı olduğu bir yer. Dolayısıyla Beyoğlu gençlerin şehri” dedi.
Yıldız konuşmasını, “Şimdiden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize emanet ettiği Cumhuriyetin ilanının, yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023’ün, ona da birkaç gün sonra hep birlikte merhaba diyeceğiz. Hepinize hayır, sağlık ve esenlik getirsin diyorum. 2023 şimdiden kutlu olsun diyor, hepinize tekrar sevgiler, saygılar sunuyorum” sözleriyle noktaladı.
Haydar Ali Yıldız’ın konuşmasının ardından sertifikalar sahiplerine verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.