Beyşehir’de deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla lokma dağıtıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Beyşehir’de deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla lokma dağıtıldı
06 Şub 2024 / Sal 15:44
/ 0 Kez Okundu
| |

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin 1’inci yıl dönümünde ebediyete intikal eden depremzedeler için lokma dağıtıldı.

Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği tarafından şehir merkezinde düzenlenen programda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde yaşamını kaybedenler gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla anıldı. Anma programına katılanlara da dökülen lokma ikram edildi.
Programa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Bu milleti Allah böyle bir daha felaketlerle sınamasın, bir daha da vermesin inşallah, ama bu millet felakette de zelzele, sel bu tür olaylarda bir araya gelmeyi, ülkenin genel menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeyi bilen bir milletiz biz Türk milleti” dedi.
Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker de, depremin yaşanmasının hemen ardından Beyşehir’de tüm kadınlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak depremzedelere yardım ulaştırabilmek için seferber olduklarını anlatarak, “Allah’ım bir daha göstermesin inşallah. Oradaki hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Allah’ım bir daha acı günler yaşatmasın diyorum ama burada öyle güzel dostluklar kurduk ki, oradan gelen deprem bölgesinden gelen insanlarla öyle güzel bir bağımız oluştu ki, bizim hala onlarla görüşüyoruz. Bir daha böyle birlikte olmayalım, güzel şeylerde birlikte olalım inşallah. Kandille birlikte 6 Şubat’ın aynı güne denk gelmesi, bir araya gelmesi, buruk bir duygu, hüzün ve sevinci yaşatıyor, farklı bir şey. 500 kişilik lokma döktürüp dağıttık bugün ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhu için. Allah kabul etsin, sponsorlarımızdan da Allah razı olsun” diye konuştu.
Öte yandan, yaşanan depremden sonra Hatay’dan Beyşehir’e gelen depremzedeler de, Beyşehirliler’in hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, “Allah razı olsun kadın derneğimizden, tüm Beyşehir ve Konyalılar’dan. Tüm Türkiye zaten seferberlik başlatmıştı, bugün bizleri yine unutmadığımız için çok mutluyum, gerçekten çok buruk bir gün geçiriyoruz, o günü unutamıyoruz, çok kötü gün yaşamıştık. Yani bugün aynı günü yaşıyormuşuz gibi. Hava sıcak bugün ama bizim içimiz hala üşüyor” ifadelerine yer verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.