Biga’da ’Engelsiz Eğitim Atölyesi’ başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Biga’da ’Engelsiz Eğitim Atölyesi’ başladı
25 Mar 2018 / Paz 13:05
/ 68 Kez Okundu
| |

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında ’Engelsiz Eğitim Atölyesi’ başlatıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında ’Engelsiz Eğitim Atölyesi’ başlatıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezince açılan kurslarda engelli ve aileleri eğitim alıyor.İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müjdat Yüksel ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher, kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi. El sanatları öğretmenleri Fatma Ilgın ve Melek Aslan’dan bilgi aldı.
Proje Koordinatörü Eda Kahraman Öge, "Öğrenim çağı dışına çıkmış yetişkin engelli bireylere ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli eğitimler vererek eğitim fırsatı sağlamak ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine destek olmak bu bağlamda da topluma kendine güvenen üretken , mutlu bireyler kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
Öğe,"İşitme engelli bireylere yönelik filografi, hafif düzeyde zihinsel engelli bireylere yönelik özel gün ve nikah şekeri hazırlama, ortopedik engelli olan bireylere yönelik olarak bilgisayar işletmenliği kursları düzenlendi. 38 engelli birey kurslara kaydoldu. 7 öğretmenin görev aldığı 403 saat süren eğitimler sonrası 20 kişi kursları başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Proje kapsamında açılan kurslar sona ermesine rağmen aile ve kursiyerlerden gelen talepler doğrultusunda toplamda 176 saatlik 2 yeni kurs daha planlanmış ve halen devam etmektedir. Ayrıca engelli bireylerin ailelerine yönelik 64 saat süreli dolgu oyuncak bebek yapımı kursu devam etmektedir"şeklinde konuştu.
Halk Eğitim Müdürü Ali Hikmet Cevher ise 28 Mart 2018 çarşamba günü saat 10.00’da eğitimlerde ortaya çıkan çalışmaların yer alacağı "hayal" isimli serginin AVM’de açılacağını duyurdu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.