Biga’dan ’Adil Davran’ dediler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Biga’dan  ’Adil Davran’ dediler
07 Mar 2018 / Çar 12:56
/ 40 Kez Okundu
| |

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Biga Belediyesi’nin destekleri ve Biga Kent Konseyi ile Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında ’Adil Davran’ başlığıyla bir video hazırlandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Biga Belediyesi’nin destekleri ve Biga Kent Konseyi ile Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ortaklığında ’Adil Davran’ başlığıyla bir video hazırlandı.
"Psikolojik baskıyı göremezsiniz, morluk bırakmazlar. Yardım edemezsiniz, çünkü bu baskıya maruz kalan kişiler bir çıkış noktası olduğuna inanmazlar. Siz hiç bu kadar çaresiz kaldınız mı? Kalmayın! Kendinize bunu yaptırtmayın!" gibi dikkat çeken ifadelerin de yer aldığı videoda ayrıca 2017 yılına ait kadına şiddet vakalarıyla ilgili rakamlara da şu şekilde yer verildi: "Sadece 2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara uğradı, 332 kadın insan içerisinde taciz ya da darp edildi. Belki daha fazlası. En fazla üç gün konuşuldu ve unutuldu."
Son zamanlarda artış gösteren çocuk istismarları ile ilgili de, "Çocuk susar sen konuş demeyi bırakıp çocuklarımıza konuşmayı öğretmenin zamanı geldi" ifadeleri kullanıldı.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan video, "Sadece 8 martta savunmayı hatırladığımız, yılın diğer günlerinde şiddet görmeye devam ederken onlarla beraber sustuğumuz kadınlardan özür dileriz. Kadınlar gününüz kutlu olsun demek isterdik ama bugün sadece sizi hatırlamamıza vesile oluyor. #adildavran" ifadeleriyle son buluyor.
Video Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde Resim Sergisi sonrası saat 20:00’de başlayacak Esra Ceyhan söyleşisi öncesi gösterilecek. Ayrıca Biga Belediyesi sosyal medya sayfalarından paylaşacak.
5 dakika 57 saniye süren videoda Aycan Yalçın, Büşra H. Can, Esra Kartal, Hazal Öz, İzlem Özkalem, Murat Gülcen, Mustafa Yiğit, Ömer Tirendez, Taylan Sergen Eren, Tolga Taşan oynadı. Büşra H. Can yönetmenlik yaparken metin yazarlığı görevini de üstlendi ve makyajda da Hazal Öz ile birlikte çalıştı.
Özgür Barış Çakıroğlu müziklerden sorumluyken, ışık, ses ve görüntü yönetmenliğini Enis Şahin gerçekleştirdi. ’Adil Davran’ logosunu ise Mustafa U. Alımcı tasarladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.