Bilecik’in isminin ’Ertuğrul’ olarak değiştirilmesi önerisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bilecik’in isminin ’Ertuğrul’ olarak değiştirilmesi önerisi
18 Ara 2017 / Pzt 15:50
/ 89 Kez Okundu
| |

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın bir sempozyumda "Bilecik’in isminin ’Ertuğrul’ olması için konuşulup tartışılsın" açıklamasına halk bir bölümü ’hayır’ bir bölümü ’evet’ derken, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise "Gerekirse referandum yapılır" dedi

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın bir sempozyumda " Bilecik’in isminin ’Ertuğrul’ olması için konuşulup tartışılsın" açıklamasına halk bir bölümü ’hayır’ bir bölümü ’evet’ derken, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise "Gerekirse referandum yapılır" dedi.
Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu’nun son oturumunda konuşan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik’in isminin değişmesinin tartışılması ve konuşulmaya başlanması gerektiğini söylemişti. İhlas Haber Ajansının servis ettiği haber yerel ve ulusal medyada geniş yer buldu. Bu haber sonrası Bilecik halkı isim değişliği konusunda ikiye bölünürken, bazıları Bilecik’in ismini değişmesin sonrası ’Bursa Bilecik mi?’, ’Şanlıurfa Birecik mi?’ sorularından kurtaracağı kanısında. Diğer bir kesim ise; Bilecik’in isminin değiştirmesinden önce Bilecik’in daha önemli sorunları olduğunu kanaatine vardılar.
"Bu kararı halkımız vermesi lazım"
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı basın açıklarında ise; Bilecik’in en önemli marka değerinin Osmanlı devleti gibi bir devletin kurulduğu topraklar olduğunu söyleyerek, "Bu sonradan kazanılacak bir değer değil, bu gerçekten tarihin bize lütuf ettiği ve bahşettiği çok önemli bir kazanım. Biz bununla her zaman gurur duyuyoruz. Bu sonradan kazanılacak bir değer değil, bu gerçekten tarihin bize lütuf ettiği ve bahşettiği çok önemli bir kazanım. Biz bununla her zaman gurur duyuyoruz. Bilecik’e Ertuğrul ismini de koyalım, ama Bilecik ismini yok etmeyelim. Şimdi ’Bilecik il merkezinin ismini kaldıralım Bilecik’ten Ertuğrul koyalım’ demek çok doğru bir yaklaşım olmaz kanaatindeyim. Bu kararı ne Bilecik Belediye Başkanı olarak ben vermeliyim, ne Bilecik Valimiz, ne siyasetin herhangi bir birimi vermeli. Bu kararı tabİi ki bu ismi burada yaşayan hemşehrilerimizin vereceği bir platformu oluşturmamız lazım. GErekiyorsa referanduma ilişkin olarak bir çalışma yapılmalı" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.