BİM, A-101, Migros’a kötü haber! Zincir marketlere kısıtlama geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BİM, A-101, Migros’a kötü haber! Zincir marketlere kısıtlama geliyor
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eyl 2021 / Per 19:58
/ 6.104 Kez Okundu
| |

Tarladan marketlere ürün getiren BİM, A-101, Migros gibi marketlere kısıtlama geliyor. Yeni hal yasası kapsamında, bütün ürünler halden piyasaya sürülecek.

Market ve pazarlardaki fahiş fiyat artışları gündemde sıcaklığını korurken Ak Parti iktidarı tarafından hazırlanan Yeni Hal Yasası kapsamında BİM, A-101 ve Migros gibi tarladan ürün getiren market zincirlerine kısıtlama getirileceği ortaya çıktı.

BİM, A-101- MİGROS'A KISITLAMA GELİYOR

Yeni hal yasasında yer alacak önlemleri açıklayan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, zincir marketlerin tarladan ürün almasının önüne geçileceğini ve bütün ürünlerin halde kayıt altına alındıktan sonra piyasaya sürüleceğini söyledi.

TRT Haber'e konuşan Kılıç, "Öncelikle bu market zincirlerinin üretici boyutunu da eline geçirmelerinin önüne geçmemiz lazım." dedi.

DİJİTAL KÜNYE UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR

Hal yasasıyla takip sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için dijital künye uygulaması hayata geçirilecek.

Yeni hal yasası ile her ürünün bir dijital künyesi olacak. Künyeye üründeki fiyat artışları tek tek kaydedilecek. Böylece fahiş fiyatın hangi aşamalarda meydana geldiği ortaya çıkacak. Buna göre yeni cezalar belirlenecek.

Yunus Kılıç'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bütün ürünlerin hale geldiği, orada fiyatlandığı ve bütün süreci takip edebileceğimiz bir sistem çalışılması lazım. Yoksa bu aşamaları takip edemediğimiz zaman fiyatların nerelerde anormalleştiği, nerelerde haksız kazançlar ilave edildiğini de anlamamız mümkün değil."

"Bir de üretim planlaması yapmamıza imkan verecek. Hangi ürünü ne kadar ürettik, ne kadar tükettik bunu bilemezsek ürün planlaması da yapamıyoruz. Hani bazı yıllarda patates fiyatı yükselir, bazı yıllar düşer. Bunu da bu şekilde önlemiş olacağız."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.