Bimeks yönetim kurulu başkanı akgiray: “perakende sektörü eski iş modellerinden kurtulmak zorunda”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bimeks yönetim kurulu başkanı akgiray: “perakende sektörü eski iş modellerinden kurtulmak zorunda”
02 Eyl 2016 / Cum 19:49
/ 109 Kez Okundu
| |

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, perakendedeki dönüşüm ve sektörel büyüme konularının son dönemde sıkça tartışıldığını belirterek, “Mağaza ve web’i birleştiren yeni iş modeli perakende sektörünün geleceğini şekillendirecek” dedi

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, perakendedeki dönüşüm ve sektörel büyüme konularının son dönemde sıkça tartışıldığını belirterek, “Mağaza ve web’i birleştiren yeni iş modeli perakende sektörünün geleceğini şekillendirecek” dedi.
Tüketicinin zihninde mağaza ve web diye bir ayırım olmadığını, şirketlerin de kendi düşünce yapılarını buna göre yapılandırmaları gerektiğini söyleyen Akgiray, “Omnichannel kavramını iyi anlamak gerekiyor. Bu kavram ‘mağazaları web ile tam olarak entegre etmek, geçişkenliği tam olarak sağlamak’ olarak uygulanırsa sonuç alınıyor. Biz 2012 yılından beri bu iş modeline ciddi yatırım yaptık. Kritik eşik, kendi yazılımını geliştirmek ve süreç entegrasyonu yapabilmek. Bunu başaran şirket için gelecek çok büyük fırsatlar vaat ediyor” dedi.
İki ayda 5 yeni mağaza
Planlanmış mağaza yatırımlarına 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra da devam ettiklerini belirten Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “İki ayda 5 ilde 5 mağaza açtık. Mağaza-web entegrasyonumuzun gerektirdiği lokasyonlarda mağaza açmaya devam ediyoruz. Devasa mağaza devri sona erdi. Kompakt ve verimlilik odaklı mağazalarla büyüyoruz ” şeklinde konuştu.
Organize perakendenin Türkiye’de henüz başlangıç düzeyinde olduğuna ve büyük potansiyel taşıdığına dikkat çeken Akgiray, “İş yapış biçimlerini değiştiren şirketler bu potansiyelden fazlasıyla istifade edecekler. Zincir mağazaların perakendedeki payı OECD ortalaması olarak yüzde 50’nin üzerinde; Türkiye’de ise, örneğin bizim sektörümüzde halen yüzde 20’ler düzeyinde. Bu oranı 5 yıl içinde yüzde 40’lara çıkarmak mümkün” dedi.
Bimeks Temmuz ve Ağustos aylarında Edirne-Keşan, Zonguldak, Ankara-Ostim, Çanakkale-Biga ve Karadeniz Ereğli mağazalarını açtı. Beş yeni mağaza ile şirketin toplam satış alanı 2 bin metrekare artarken, Ağustos sonu itibariyle mağaza sayısı 60 ilde 140 mağaza oldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.