Biter, AK Parti döneminde engellilere yapılan hizmetleri anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Biter, AK Parti döneminde engellilere yapılan hizmetleri anlattı
08 Mar 2018 / Per 13:06
/ 24 Kez Okundu
| |

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, engellileri evlerinde ziyaret ederek AK Parti Hükumetinin yaptığı hizmetleri anlattı

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, engellileri evlerinde ziyaret ederek AK Parti Hükumetinin yaptığı hizmetleri anlattı.
AK Parti Harran Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, ev ziyaretlerinde 2005 yılında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa eklenen madde ile ilk defa bakıma muhtaç tüm engellilerin bakım hizmeti kapsamına alındığını ifade etti. Engellilere evde veya özel bakım merkezlerinde sunulan hizmetlerin ücretlerinin devlet tarafından ödendiğini dile getiren Biter, birden fazla bakıma muhtaç engellinin bulunduğu hanelerde gelir kriterinin hesaplanmasında, hanede bulunan birinciden sonraki her bakıma muhtaç engellinin iki kişi olarak dikkate alındığını hatırlattı.
Kanunda yapılan değişiklikle engellilere bağlanan aylıkların kapsamının genişletildiğini vurgulayan Biter, her ikisi de engelli olan karı ve kocanın her birine ve 18 yaşın altındaki engellilerin ailelerine de aylık bağlanacak şekilde düzenlendiğini kaydetti.
Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik
Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı getirildiğini söyleyen Huriye Biter, engelli çalıştıran işverenlere de prim teşviki sağlandığının da altını çizdi. Engellilere kolay emeklilik yolu açıldığını, talep eden emeklilere maaşlarının evinde ödenmesi kolaylığı getirildiğini belirten Biter, “Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam eden tüm engellilerin, özel eğitim giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerimizde 4 bin 500 engelliye bakım hizmeti veriliyor. 11 bin engellimizin özel bakım kurumlarında bakımı temin edilip, masrafları karşılanıyor. Ailesinin yanında bakılan 447 bin engellimiz için aylık asgari ücret tutarında ödeme yapıldı. Engelliler Destek Projesi (EDES) ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmeleri sağlandı” dedi.
Kamuda engelli istihdamı arttı
AK Parti hükumeti döneminde kamuda engelli istihdamının 6 katına çıkartıldığını söyleyen Biter, 2002’de 45 bin 621 olan kamu ve özel sektörde istihdam edilen engelli işçi sayısının 2016’nın Nisan ayında 98 bin 879’a yükseltildiğini belirtti.
Araçlar erişilebilir hale getirilecek
Şehirler arası toplu taşıma araçları, gemiler, minibüsler ile turizm taşımacılığı yapılan araçların 2018’in 7’nci ayına kadar engelli vatandaşlar için erişilebilir hale getirileceğini söyleyen Biter, engellilerin sosyal hayata uyum sağlamaları için düzenlemelerin devam ettiğini aktardı. Biter, 2010 yılında anayasanın 10’uncu maddesinde yapılan değişiklikle engellilere pozitif ayrımcılığın anayasal düzeyde güvence altına alındığını belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.