Bitlis Belediyesi gıda denetimlerini sıklaştırdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bitlis Belediyesi gıda denetimlerini sıklaştırdı
22 Şub 2018 / Per 12:29
/ 3 Kez Okundu
| |

Bitlis Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı

Bitlis Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.
Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bitlis merkezde gerçekleştirilen denetimlerde, tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze ve meyve reyonları kontrol edildi. Özellikle hijyene önem verilen denetimlerde, eksik görülen konularda işletme sahipleri uyarıldı. Denetimler konusunda bilgi veren Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, belediye olarak gıda denetimlerini özellikle sıklaştırdıklarını belirterek, amaçlarının vatandaşlara yıl içerisinde sağlıklı gıda sunumunu yapmak olduğunu vurguladı. Vali Ustaoğlu, “Bu denetimleri yaparken hem denetim yaptığımız kuruluşların eksikliklerini tespit etmek hem de çalışanlara hijyen eğitimi vermek gibi amacımız vardır. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir” dedi.
Ustaoğlu, kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik de denetimlerini artırdıklarını kaydederek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. Tespit edilen gerek kanatlı hayvanlar gerekse de kırmızı etle ilgili ortak bir çalışma yürütüp, bozuk gıdaların tespitini yapıp imhasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Denetimlerin gerçekleştirildiği imalathane yetkilileri de, uygulamadan dolayı Bitlis Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, denetimlerin sürdürülmesi talebinde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.