Bitlis’te ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bitlis’te ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ etkinliği
15 Mar 2018 / Per 15:49
/ 77 Kez Okundu
| |

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği kapsamında konferans düzenlendi

Bitlis Eren Üni versitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği kapsamında konferans düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi seminer salonunda Doç. Dr. Mehmet Salih Mercan’ın konuşmacı olarak katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Marşların genellikle düzenli ve ritimli yürüyüşler için yapılan bir şiirin melodi haline getirilmesi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mercan, 19. yüzyılın sonlarına doğru milli devletlerin ortaya çıkmasıyla milli marşların da ortaya çıktığını belirtti. Mercan, ayrıca kahramanlık duygularını harekete geçirmek için kullanılan milli marşların ülkenin zor dönemlerinde yazıldığını ve tüm milletin ortak değerlerini harekete geçirmek için kaleme alındığını söyledi.
İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini detaylı bir şekilde anlatan Mercan, İstiklal Marşı’nın Türk milleti için çok büyük anlam taşıdığını ve Mehmet Akif Ersoy’un da Türk şiirinin ‘Mimar Sinan’ı olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Mehmet Salih Mercan, “İstiklal Marşı’nın kabulü yıldönümü vesilesiyle Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.
Doç. Dr. Mercan, konuşmasını İstiklal Marşı’ndan mısralar okuyarak sonlandırdı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.