Bitlis'te neler oluyor? Polis Memuru Gözaltına Alındı! İddialar ve Tepkiler Neler?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Bitlis'te neler oluyor? Polis Memuru Gözaltına Alındı! İddialar ve Tepkiler Neler?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Nis 2024 / Çar 09:32
/ 1.951 Kez Okundu
| |

Bitlis'te bir polisin, Bitlis Emniyet Müdürü hakkında yaptığı eleştiriyi paylaştığı için gözaltına alındığı iddiasıyla ilgili gelişmeler kamuoyunda yankı uyandırıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın Twitter'da paylaştığı bilgilere göre, 'Bombacı Mülayim' kullanıcı adıyla Twitter'da polis ve asker haklarını dile getiren bir polis memuru, Bitlis Emniyet Müdürü'nün terörle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru olan eşinin görev yerini bildirerek hedef gösteren paylaşımlarda bulundu.

Bitlis Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bombacı Mülayim' isimli kullanıcının Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Polis Memuru V. K. olduğu tespit edildiğini ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Valilik açıklamasında ayrıca, V. K.'nın el konulan dijital materyallerinde kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın arşivlendiği, hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği ve kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdur olduğu da yer aldı.
Gözaltına almanın ardından, 'Bombacı Mülayim' isimli sosyal medya hesabının da erişime engellenmesi dikkat çekti.

Polis memurunun gözaltına alınmasına teşkilat içindeki tepkiler büyürken, polis memurları seslerini #BitlisdeNelerOluyor etiketi ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya duyurmaya çalışıyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.