BM Yüksek Komiserinden ’çocuk istismarı’ uyarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BM Yüksek Komiserinden ’çocuk istismarı’ uyarısı
06 Mar 2018 / Sal 14:17
/ 112 Kez Okundu
| |

Birleşmiş Milletler (BM), kriz ortamlarında olan çocukların korunması gerektiğini bildirdi

Birleşmiş Milletler ( BM), kriz ortamlarında olan çocukların korunması gerektiğini bildirdi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Kate Gilmore, çocuk istismarı ve cinsel sömürüye karşı hoşgörülü olunmaması gerektiğini belirtti.
BM İnsan Hakları Yüksek Yüksek Komiseri Kate Gilmore, çocukların haklarına ilişkin yapılan yıllık toplantıda değerlendirmelerde bulundu. Gilmore, çocukların aile bireylerinin ayrılmasından, zorla çalıştırılmaya; cinsel sömürüden yoksulluğa kadar birçok zorluklarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, “Geçen yüzyılın son on yılından bu yana çatışmalar yüzde 75 oranında arttı. Bugün 357 milyon çocuk çatışma bölgelerinde yaşamaktadır. Milyonlarca çocuk, sel baskınlarından, depremlerden ve kasırgalardan, politik ve ekonomik istikrarsızlıktan ve silahlı çatışmalardan, yetişkinlerin suistimallerinden etkilenmektedir. İnsanlığı, çocukların koruması için derhal harekete geçmeye çağırıyorum” dedi.
Dünya nüfusunun yarısını, çocukların ve mültecilerin oluşturduğunu belirten Gilmore, “Bir çocuğun hakları, hiçbir zaman onları terk etmez. Çocuk istismarına karşı hoşgörülü olunamaz. Birleşmiş Milletler cinsel sömürü konusunda çocukların ve yetişkinlerin istismarına karşı sıfır hoşgörüsüzlük politikasını onaylamalıdır. Konunun geciktirilmesinden Birleşmiş Milletlerin utanç duyması gerekiyor. Uluslararası İnsan Hakları Yasasının her yaştaki insanlar için geçerli olduğu bilinmelidir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin yedinci maddesinde, insan haklarının korunmasına dikkat çekilmiştir. Özellikle çocuklar için bile insan hakları vardır” ifadelerine yer verdi.

“Kayıp çocukların büyük bir bölümü 14 yaşın altında”
Ülkelerindeki şiddetten kaçarak Avrupa ülkelerine sığınan mültecilerden en az 100 bininin çocuk olduğu ve ilk olarak Avusturya ve Almanya’ya kaydedildiği belirtildi. Kayıt yapılıp şimdi izine rastlanmayan çocuklar ise kayıp olarak biliniyor. Almanya’da 2017 yılında 0-17 yaş arasında 11 bin çocuğun kayıp olduğu belirtilirken, Avusturya’da ise 3 bin çocuğun kaybolduğu bildirildi. Özellikle mültecilerin ağırlıklı olarak Balkan rotasını kullandıkları 2015-2016 yıllarında, ellerinde herhangi bir kimlik ve belge olmayan çocukların sayısını fazla olduğu, hem kaydı yapılmamış hem de kayıt listesinde bulunmayan çocuk oranının ise çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
UNICEF kayıp çocukların büyük bir bölümünün 14 yaşın altında olduğunu açıkladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.