Bosna Hersekli kadınlar Bozüyük’te

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bosna Hersekli kadınlar Bozüyük’te
09 Mar 2018 / Cum 16:10
/ 83 Kez Okundu
| |

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bosna Hersekli kadınlar Bozüyük’te misafir edildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bosna Hersekli kadınlar Bozüyük’te misafir edildi.
Bozüyük Kent Konseyi ve Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Bozüyük’ün kardeş şehri, Bosna Hersek Zavidovici şehrinden gelen kadınlar misafir edildi. Düzenlenen gecede mehteran gösterilerinin yanı sıra, Zavidovici’den gelen misafirler tarafından halk dansları gösteri yapıldı. Geceye Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı, Bozüyük Garnizon Komutanı Bkm. Yüzbaşı Murat Günhan ve eşi, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve eşi, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Türkiye Balkander Bursa Başkanı Hayriye Kosova, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernekler ve Halk Eğitim Merkezi kadın kursiyerleri katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli “Kent Konseyi olarak, Kadınlar Günü’nde ilçemizde bulunan tüm kültürleri bir araya getirmek istedik. Salona baktığımızda bunu başardığımızı görüyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Her şeyin üstünde olan tek şey var oda; kadınlar bizler için çok değerli. Onlar bizim annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimiz ve çocuklarımız. Buradan Bosna Hersek’ten gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
Kent Konseyi Başkanı Tekeli’nin ardından konuşan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Bozüyük’ün kardeş şehri olan Zavidovici’den gelen konuklarımızı, böylesine anlamlı bir günde aramızda görmekten onur duyuyoruz. Bosna Hersek bizim için ayrı öneme sahip olan bir ülkedir. Geçmişte yaşadıkları acılar bizim acımızdır. Bu vesile ile gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun diyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Bosna Hersek’ten gelen misafirlere ve salonda bulunan Bozüyüklü kadınlara, Mehteran gösterileri ve Bosna’dan gelen misafirler tarafından sahnelenen yöresel oyunlar sunulurken, programın sonunda Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından Bosna’lı misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Bosna’lı misafirlerde Başkan Bakıcı ve Tekeli’ye misafirperverlikleri nedeni ile teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.