Bozok Üniversitesi’nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bozok Üniversitesi’nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği
22 Şub 2018 / Per 17:06
/ 171 Kez Okundu
| |

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü etkinliği başladı
Kaz yetiştiriciliğin önemi, ıslahı ve değerlendirilmesi konusunda gerçekleştirilen Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı’na Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Salih Altun, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, KOP Başkanı İhsan Bostancı, daire müdürleri, kaz üreticileri ve öğrenciler katıldı

Yozgat Bozok versitesi’nde" href="/tag/uni versitesinde/">Üni versitesi’nde Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz Günü etkinliği başladı
Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz yetiştiriciliğin önemi, ıslahı ve değerlendirilmesi konusunda gerçekleştirilen Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı’na Yozgat Vali yardımcıları Adem Yılmaz ve Salih Altun, Bozok Üni versitesi Rektörü Salih Karacabey, KOP Başkanı İhsan Bostancı, daire müdürleri, kaz üreticileri ve öğrenciler katıldı.
Bozok Üni versitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey üni versitelerde misyon farklılaşmasına dikkat çekerek üni versitelerin bulundukları şehirlerin imkan ve ihtiyaçlarına yönelik misyonlarını yeniden belirlediklerini söyledi.
Karacabey, Yozgat’ın tarımsal alanları ve tarımsal üretim açısından bir çok alanda Türkiye’nin ilk 5 şehir arasına giren bir il olduğunu belirterek,"Üni versitemiz Ziraat Fakültesi aracılığı ile ilin imkan ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Bozok Üni versitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığı ile çiftçi ve üreticilerimize yönelik gerekli destek sağlanıyor. Bu eğitimlerin bölge ve bölge insanımıza önemli katkı sağlayacak. Bozok Üni versitesi bünyesinde kurulan Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz Üretim Çiftliği ve Damızlık Kaz" href="/tag/kaz/"> Kaz Üretimi Tesisi’nde yapılan çalışmalar bu amaç doğrultusunda bölgeye, bölge insanına ve ülkeye önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz ise, üreticilerin eksantif yöntemle kaz üretimi gerçekleştirdiğini belirterek üreticilerin bilimsel yöntemlerden yararlanmaları gerektiğini söyleyerek,"Hali hazırda ülkemizdeki kaz yetiştiricileri üretime çoğunlukla serbest ortamlarda, eksantif dediğimiz ortamlarda devam ediyor. Kontrolsüz bir üretimle devam ediyoruz. Kötü şartlarda yetiştiricilik yapıyoruz ama bunları en iyi şekilde pazarlamaya çalışıyoruz. O yüzden bu çalıştayımızın önemi yüksek. Biz kazı çok iyi fiyatlara pazarlayabiliyoruz. Yetiştirdiğimiz şartları çok iyi zannediyoruz ama artık bu iş böyle değil, bunu değiştirme zamanı geldi. Bizler üni versite olarak bakanlık olarak elinden gelini yapmaya çalışıyoruz. Ama esas durum tabii ki üreticilerimizde. Sizler bizden bilgiyi ne kadar çok alırsanız bunu ne kadar uygulamaya sokarsanız kaz yetiştiriciliğini o kadar sektör haline getirip ilerleyebilirsiniz. Sağlıklı bir üretim gerçekleştirmek için çaba sarf etmek gerekiyor. Çünkü bulunduğumuz durum çok iyi bir durum değil. Bu durumu değiştirebilmek için bilimsel gerçeklikleri bakanlığımızın yönetmeliklerini iyi takip etmeli ve iyi anlamalıyız" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.