Brüksel’de tacizlere karşı aplikasyon geliştirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Brüksel’de tacizlere karşı aplikasyon geliştirildi
07 Mar 2018 / Çar 09:51
/ 28 Kez Okundu
| |

Brüksel sokaklarında kadınlara yönelik artan cinsel tacizlere karşı aplikasyon (uygulama) devreye sokuldu

Brüksel sokaklarında kadınlara yönelik artan cinsel tacizlere karşı aplikasyon (uygulama) devreye sokuldu. Brüksel Eşit Haklar Bakanı Bianca Debaets ve Hristiyan Demokrat Parti’nin (CD&V) inisiyatifi ile tanıtımı yapılan aplikasyon “Bedenimden uzak dur” adını taşıyor.
Brüksel’de "Touche Pas A Ma Pote" isimli bir derneğin işbirliği ile yürütülen proje, kadın ve erkeklerin sokakta tacizi bildirip çevrelerinden yardım istemelerini sağlamayı amaçlıyor. Projenin tanıtımı ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Debaets, "Pek çok kadın gibi ben de bazı erkeklerin kadınları rahatsız etmesinden bıktım. Buna karşı mücadele etmek için ’Touche Pas A Ma Pote’ derneği ile beraber bu aplikasyonu geliştirdik. Bu aplikasyon sokaktaki tacizi kaydedip, çevredekileri harekete geçirecek" diye yazdı.
Gent Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırma ise, Brüksel’deki sokak tacizini gözler önüne seriyor. Söz konusu araştırma, Brüksel’de yaşayan 450 kişiden oluşan bir kadın grubu ile yapıldı. Buna göre kadınların yüzde 86’sının en az bir kere sözlü veya fiziksel cinsel tacize uğradığı ve yüzde 34’ünün hala bu tacizin etkisinde olduğunu bulgulandı. Devreye sokulan bu aplikasyon, mağdurların veya görgü şahitlerinin taciz olayını anında konum vererek bildirmelerini sağlıyor. Kullanıcılar tacizin sözlü mü yoksa fiziksel mi olduğunu aplikasyonu kullanan diğer kişilere anında iletiler yoluyla haber verebiliyor. Böylece gereken yardımın daha hızlı yapılması öngörülüyor. Debaets, "Bu aplikasyon ile tacizin nerede ve ne zaman olduğunu görebileceğiz. Tüm taciz vakaları kayıt altına alınacağı için poliste hangi bölgelerde devriye yapacağını daha iyi bilecek" dedi. Debaets, uygulamanın Google Play ve Apple Store’da ’Touche Pas A Ma Pote’ adı altında bulunacağını ve akıllı telefonlara ücretsiz olarak yüklenebileceğini duyurdu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.