Bu fakülteden mezun olan mühendisler iş tecrübesine sahip oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bu fakülteden mezun olan mühendisler iş tecrübesine sahip oluyor
06 Mar 2018 / Sal 17:42
/ 55 Kez Okundu
| |

Sektör Tümleşik Eğitim Modeli uygulamasına geçen Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 8

Sektör Tümleşik Eğitim Modeli uygulamasına geçen Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 8. Yarıyıl öğrencileri haftanın 3 gününü bölgedeki letmelerde geçiriyor. Böylece mühendis adayları diplomalarını aldıklarında ilanlarında ön şart olan tecrübe şartını da yerine getirm oluyor.
Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan ve 13 Organize Sanayi Bölgesi ile 3 bine yakın sanayi kuruluşunun merkezinde konumlanan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, uygulamaya alınan Sektör Tümleşik Eğitim Modeli ile ilgili bilgiler verdi.
Dekanlığın kurul toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dekan Tecer, “Kendi çalışacağı sektörde pratiğe ihtiyacı var. Biz bunu stajlarla, laboratuvar koşullarıyla sağlamaya çalışıyoruz ama bir mühendisin yapabileceği, reel sektörde çalışabileceği o kadar farklı alanlar var ki bunların hepsi mümkün. Biz kapıyı açacak anahtar vermeye çalışıyoruz. Biz bu sektör tümleşik eğitim modeli ile bu eğitim - öğretimi bir seviye atlatmış bulunuyoruz. Yani öğrencilerimiz artık kendi yapabilecekleri sektörlerin detaylarını öğrenmeye başlayacaklar. Kendi alanlarında yapacakları proseslerle, görecekleri bilgilerle bir pratik yapma imkanı yakalayacaklar” dedi.
Prof. Dr. Tecer, “ Bu sayede iyi bir üniversite öğrencisi olarak yet melerini sağlayacak. İkincisi yeni bir mühendis olarak mezun olan arkadaşlarımızın sıkıntısı şu, ilanlarına başvurdukları zaman ya da ilanlarını gözden geçirdikleri zaman büyük bir moral bozukluğu yaşıyorlar. Çünkü tek şart tecrübeli olmak. Yeni mezun bir öğrenciden tecrübe beklemek ne kadar doğru, doğru değil. Bu sorunu biz böylece aşmış oluyoruz. Artık Çorlu Mühendislik Fakültesinden mezun olan her bir mühendis en az 3-3,5 buçuk ay bir sektörde deneyimi ve tecrübesine sahip olarak mezun olacaklar. Dolayısıyla ilanlarındaki bu tecrübeli olma şartını sağlamış olacaklar. Ne yaparsa yapsın o sektörde bir kere her ne yapmış olursa olsun bir deneyim sahibi olacak. Burada sektörün teknik eleman ihtiyacını da karşılamış olacağız” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.