BÜ Türkiye’nin en iyi 12. dünyanın 394. yeşil kampüsü seçildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
BÜ Türkiye’nin en iyi 12. dünyanın 394. yeşil kampüsü seçildi
19 Ara 2017 / Sal 15:56
/ 45 Kez Okundu
| |

Endonezya Üniversitesi (UI) tarafından açıklanan UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları 2017 sırlamasına göre Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla Türkiye’nin en iyi 12

Endonezya Üniversitesi (UI) tarafından açıklanan UI Gre enMetric Dünya Üniversite Sıralamaları 2017 sırlamasına göre Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla enin/">Türkiye’nin en iyi 12. Dünyanın 394. Yeşil Kampüsü olarak ilan edildi.
Bartın Üniversitesi, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerl endir en Gre enMetric 2017 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye üniversiteleri arasında 12. oldu. 75 ülked en 619 üniversit enin bulunduğu sırlamada Bartın Üniversitesi 4 bin 51 puanla 394. oldu. Konu hakkında açıklama yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversit enin Ağdacı ve Kutlubey Kampüsündeki çalışmalarla daha yeşil bir kampüs olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Gre en Metric tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çek en ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratan önemli bir değerl endirmedir. Kutlubey Kampüsündeki atık sularının arıtılarak deşarj edilmesi, yağmur sularının toplanarak kampüsteki yeşil alanların sulamasında kullanımı projesi uygulanmaya başladığında üniversitemizin bu sıralama daha ön sıralarda yer alacağına inanıyorum" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.