Buca’ya her gün 30 ağaç

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Buca’ya her gün 30 ağaç
07 Mar 2018 / Çar 13:10
/ 62 Kez Okundu
| |

Buca Belediyesi’nin yeşile, doğaya olan sevdası son sürat devam ediyor

Buca Belediyesi’nin yeşile, doğaya olan sevdası son sürat devam ediyor. Kenti 4 yılda yaklaşık 16 bin ağaç, 470 bin mevsimlik çiçek ve yaklaşık 216 bin metrekare yeşil alanla donatan Buca Belediyesi, yemyeşil Buca hedefini sürdürüyor.
Kentleşmenin getirdiği betonlaşmayla yok olan yeşil alanları ve yeşil dokuyu ilçeye tekrar kazandırmak için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, kenti 4 yılda yaklaşık 16 bin ağaç, 470 bin mevsimlik çiçekle donattı.
Başlattığı yeşil seferberliğinde yaklaşık 216 bin metrekare alanı yeşillendiren Buca Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlatıp, kış mevsimiyle ara verdiği “Her gün 30 ağaç” projesini Yeşilay Haftasında yeniden hareketlendirip, fidanları toprakla buluşturmaya başladı.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çevresi ormanlık alanlar ve köylerinden gelen yeşil dokuyla sarmalanan Buca’nın kent merkezini de yeşillendirmek için başlattıkları çalışmalarda yılın ilk fidanlarını kendi elleriyle dikti.
“Çocuklarımıza daha yeşil bir Buca, temiz bir hava bırakmak istiyoruz” sözleriyle hedefini ortaya koyan Başkan Piriştina, “Yıllar sonra tepeden Buca’ya kuş bakışı baktığımızda beton yığını yerine yemyeşil bir Buca görmek için üstümüze düşeni yapacağız. Her gün 30 ağaç dikerek yemyeşil, tertemiz, mis gibi bir Buca oluşturacağımıza inanıyorum” iddiasını yineledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.