Buharkent’te sondaj kuyusunda mutlu son

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Buharkent’te sondaj kuyusunda mutlu son
26 Kas 2023 / Paz 12:44
/ 1 Kez Okundu
| |

Aydın’ın Buharkent ilçesinde 12 ay boyunca çiftçilere sulama imkanı sağlaması hedeflenen yeraltı kuyuları için Savcılı Mahallesi’nde başlatılan sondaj kuyusundan su çıkartıldı.


Aydın’ın sulama sorunu yaşayan ilçelerinden olan Buharkent’te, çiftçilerin sulama sorunları yeraltı kuyuları ile çözüme kavuşuyor. Bu çerçevede Savcılı Mahallesi’nde açılan sondaj kuyusunda mutlu sona ulaşıldı. Yeraltı kuyularında başlatılan sondaj çalışmalarının ardından suya ulaşıldı. Buharkent’in sulama ihtiyacını karşılamayı amaçlayan ve yılın 12 ayı sulama imkanı sunması beklenen çalışmaların ardından açılan her kuyudan saatte 200 ton, toplamda 1 ton su alınması bekleniyor. Sulama kanalının açılan kuyularla beslenmesi halinde ilçenin sulama sorunu da ortadan kalkacak.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol; “Buharkent merkez ile Savcıllı Mahallelerimiz arasındaki arazilerin tarımsal sulanması için açtığımız sondaj kuyusundan suyumuzu çıkardık. Sulama alanının projesini ve sulama tesisini yapıp çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.