Burhaniye Belediyesi’nden kadınlara 8 Mart hediyesi, Kadın Emeği Satış Noktası açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Burhaniye Belediyesi’nden kadınlara 8 Mart hediyesi, Kadın Emeği Satış Noktası açıldı
08 Mar 2018 / Per 15:18
/ 89 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların iş hayatında görünür olmalarına katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların iş hayatında görünür olmalarına katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Burhaniyeli kadınların el emeği ürünleri, 8 Eylül Çarşısı’nda, belediyeye ait ‘ Kadın Emeği Satış Noktası’nda hizmete sunuldu.
İlçede ikamet eden kadın vatandaşlarına gelir kaynağı oluşturmak için kolları sıvayan Burhaniye Belediyesi, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen tüm kadın vatandaşların el emeği ürünlerini satışa sunabilecekleri Kadın Emeği Satış Noktası’nın açılışını, Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdi. Mağazanın açılışına; Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç, Cemil Bahadır ve Güngör Persil’in yanı sıra, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, askerlik şubesi başkanı ve vatandaşlar katıldı. Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından gerçekleşen açılış sonrasında, vatandaşlara keşkek pilav ikram edildi.
Hüseyin Öner yaptığı konuşmada, toplumun kadınlar olmadan istenen yere taşınamayacağını belirterek, Belediye Başkanı Necdet Uysal’a teşekkürlerini iletti ve şunları söyledi: “ Kadın Emeği Satış Noktası’nın açılışı, kadınlara verilen değerin bir ifadesidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarımıza güzel bir hediye oldu. Emekleri manevi olarak karşılık buluyor, inşallah maddi olarak da karşılık bulur.”dedi.
Açılışta konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da, “Demokratik ve ileri bir toplum için; kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk alanlarında eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımız baş tacımız diyoruz ve bu bilinçle, Burhaniye Belediyesi olarak kadınlarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösteriyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak Ahmet Akın Kültür Merkezi’nin üst katını düzenleyerek kadınlarımıza yönelik değişik branşlarda kurslar açtık. Pazartesi günleri kurulan Hamarat Eller Pazarı’nda, kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunmalarını sağlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte mahallelerimizde bulunan hizmet binalarımızda yine kadınlarımıza yönelik birçok kurslar veriyoruz.”dedi.
Son olarak açılışı yapılan Kadın Emeği Satış Noktası’yla da kadınların kendi ürünlerini satabilmeleri, aile ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için yeni bir platform oluşturduklarını dile getiren Uysal, “Bir kadın vatandaşımız bize gelip ‘ben evimde kendi çabamla ürettiğim ürünleri satmak istiyorum” dediğinde, bu mağazada satışını yapabilecek. Yine aynı şekilde kurslarımızda el emeği göz nuru üretilen ürünler de burada hizmete sunulabilecek. Bu işe son derece önem verdik. Kadınlarımızın ekonomik hayatlarına bir nebze yardımcı olabilmek adına bu projeyi geliştirdik” dedi.
Başkan Uysal, hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran kahraman kadınlara seslenerek, “ Kadın Emeği Satış Noktamız’ı Burhaniye Belediyesi’nden sizlere küçük bir hediye olarak kabul edin ve üretmekten vazgeçmeyin! 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Kadın Emeği Satış Noktamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.