Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Adalet Bakanlığı kamu görevlilerimizin sorunlarına önemle eğilmelidir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz:
07 Mar 2018 / Çar 10:17
/ 49 Kez Okundu
| |

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Kamu görevlilerimizin haksızlığa ve saldırıya uğramasını şiddet ve nefretle kınıyoruz

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Kamu görevlilerimizin haksızlığa ve saldırıya uğramasını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Adalet Bakanlığı, kamu görevlilerimizin sorunlarına önemle eğilmelidir. Yaşanan intihar olayları ve saldırılarla ilgili bakanlık gerekli önlemleri almalıdır” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, adliyelerde yaşanan intihar olayları ve kamu görevlilerine yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kamu görevlilerinin adaletin tesisi için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını belirten Yanbaz, buna rağmen kamu görevlilerine hak ettikleri değerin verilmediğini söyledi. Adliyelerdeki kamu görevlilerinin yaşadıkları olaylar nedeniyle intihara sürüklendiğini ileri süren Yanbaz, “Kamu görevlileri, mali ve özlük hakların yetersizliği, uğradığı adaletsizlikler, psikolojik baskı, fiziksel saldırı gibi birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Yaşanan sorunlara bir de iş yükünün fazlalığı eklenince kamu görevlileri psikolojik olarak zor duruma düşmektedir. Adalet Bakanlığı, kamu görevlilerine gereken değeri vererek intihar vakalarının önüne geçmelidir” ifadesini kullandı.
Kamu görevlilerinin işleri başında sözlü ve fiziki saldırıya uğramasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Yanbaz, “Maalesef hakları konusunda zor durumda olan kamu görevlilerimiz, bir de sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalıyor. İcra müdürleri, icra müdür yardımcıları başta olmak üzere kamu görevlilerimizin saldırıya uğramasını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Saldırılar, bakanlıktaki kamu görevlilerimizin zor şartlarda görev yaptığının en büyük göstergesidir. Yetersiz özlük ve mali haklara rağmen gecesini gündüzüne katarak ülkemiz ve milletimiz için çalışan kamu görevlilerimizin bir de bu tür saldırılara açık olması moral ve motivasyonunu bozmaktadır” dedi.
Adalet çalışanlarının yalnız olmadığını kaydeden Vecdi Yanbaz, Adalet Bakanlığına çağrıda bulundu. Yanbaz, “ Büro Memur-Sen olarak şimdiye kadar kamu görevlilerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Sendika olarak kamu görevlilerimizin uğradığı haksızlıkları ve yaşadığı mağduriyetleri haykırmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı da üzerine düşeni yapmalıdır. Kamu görevlilerimizi intihara sürükleyen nedenleri detaylı bir şekilde araştırmalıdır. Kamu görevlilerimizin saldırıya uğramaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamalıdır” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.