Büyükşehir 2 bin 403 personelle afetzedelere yardım ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehir 2 bin 403 personelle afetzedelere yardım ediyor
16 Şub 2024 / Cum 17:01
/ 1 Kez Okundu
| |

Antalya Büyükşehri Belediyesi, afetten en çok etkilenen mahallelerde hayatı normale döndürmek ve vatandaşların yaralarını sarmak için 2 bin 403 personelle yoğun bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların gıda, giysi gibi ihtiyaçları acil olarak karşılanırken, evleri temizleniyor. Çiftçilere sera naylonu ve yem desteğinde bulunuluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, selin etkili olduğu Yüksekalan, Gebizli, Yeni emek, Yeşildere, Kızıltoprak, Etiler, Teomanpaşa, Güneş, Gazi, Şelale, Karşıyaka, Gündoğdu ve Hüsnükarakaş mahallelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2 bin 403 personel ve 513 araçla sel bölgesinde vatandaşın yanında olan Büyükşehir Belediyesi, suların çekilmesiyle sosyal yardımlara ve temizlik çalışmalarına ağırlık verdi. Güneş Mahallesi’nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezinde vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına hızla cevap veriliyor.

400 personelle evlerde temizlik
Büyükşehir Belediyesi’nin 400 kişilik temizlik ekibi mahallelerde vatandaşların evlerini temizliyor, kullanılamaz hale gelen eşyalarını tahliye ediyor. Park ve Bahçeler ekipleri sokak ve cadde temizliğine de devam ederken, okulların bahçelerini de suyla yıkayıp eğitime hazır hale getirildi.

Gıda paketleri teslim ediliyor
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının afet bölgesindeki sosyal yardımları artarak sürüyor. Mobil Aşevi ve gezici ekiplerle afetzedelere 3 öğün yemek ikramı yapılıyor. Ayrıca, Sosyal hizmetler ekipleri Güneş, Gebizli ve Yeşildere mahallelerinde afetlerin evlerine gıda paketleri bırakılıyor. Hasar tespit çalışmaları da devam ediyor.

Giysi yardımı
Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez’deki Sosyal Yardım Merkezi, afetzede vatandaşlara giysi yardımında bulunuyor. Sosyal hizmet uzmanlarınca merkeze yönlendirilen sel mağdurları, Sosyal Yardım Merkezi’nden monttan paltoya, iç çamaşırından eldivene, ayakkabıdan bebek kıyafetlerine tüm giysi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Çitçiye sera naylonu ve yem desteği
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hasar tespit çalışmalarının ardından çiftçilere yönelik desteklerine başladı. Kepez Şelale, Gaziler, Yurtpınar mahallelerinde üreticilere sera naylonu, gübre yardımı yapıldı. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de yem ve saman desteğinde bulunuldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.