Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 16 dönüm alan için Aydınlılar kararını verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 16 dönüm alan için Aydınlılar kararını verdi
27 Şub 2024 / Sal 12:05
/ 0 Kez Okundu
| |

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak Aydın halkının mülkü haline getirilen 16 bin metrekare arazinin geleceği için yapılan anket sonuçlandı. Ankete katılanların yüzde 61.5’inin alanın park ve yeşil alan olarak kullanılması yönünde oy kullandığı belirtildi.

Mimar Sinan Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından kamulaştırılan 16 bin metrekare arazi için Aydın halkı kararını verdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Aydın halkının yoğun katılım sağladığı, birden fazla seçeneğin işaretlenebildiği oylama sonuçlarına göre; oy veren vatandaşların yüzde 61,5’i park ve yeşil alan, yüzde 39,7’si spor alanı, yüzde 20,9’u kafe, yüzde 16,1’i de çalışma salonu seçenekleri için oy kullandı.
Daha evvel kendi oyunun yeşil alandan yana olacağını açıklayan Özlem Çerçioğlu; “Aydın halkı ne istediyse Mimar Sinan Mahallesi’nin kalbindeki bu alana o proje yapılacak, hemen proje hazırlıklarına başlıyoruz. Açılışını da Aydın halkıyla birlikte yapacağız. Kentin kalbindeki böyle yerlerde ranta geçit vermeyeceğime söz veriyorum. Her yaptığımız proje Aydın halkının faydasına olmaya devam edecek. Aydınlılar için yeni yaşam alanları yapmaya da devam edeceğiz. Aydın’ın yeni yaşam alanı 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.
Alan ile ilgili proje ihalesinin kısa süre içinde yapılacağı öğrenilirken, 2025 yılı içerisinde de tesislerin açılışının yapılacağı belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.