Büyükşehir Belediyesinden İlan Reklam Vergisi ile ilgili yeni düzenleme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehir Belediyesinden İlan Reklam Vergisi ile ilgili yeni düzenleme
18 Ara 2017 / Pzt 16:56
/ 203 Kez Okundu
| |

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan ana cadde ve sokaklarda 2018 yılı İlan ve Reklam Vergileri ile ilgili ücret tarifelerine esas olacak değerlendirme oranlarında kullanılmakta olan bölgeler ile ilgili değişiklik yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan ana cadde ve sokaklarda 2018 yılı İlan ve Reklam Verg ileri ile ilgili ücret tarifelerine esas olacak değerlendirme oranlarında kullanılmakta olan bölgeler ile ilgili değişiklik yapıldı.
Konuyla ilgili olarak ver ilen bilg ilere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatı doğrultusunda, İlan Reklam Verg ilerinin hesaplanması sırasında aynı bölge içerisinde yer alan ancak gelir oranları bakımından farkların olduğu bölgeler yeniden ele alındı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uzun süre yapılan çalışmalar sonucunda bölgeler yeniden sınıflandırıldı. Yapılan yeni sınıflandırma sayesinde 1. bölgede yer alan bazı yerler 2. bölgeye, 2. bölgede yer alan bazı yerler ise 3. bölgeye dönüştürüldü. Ayrıca, ilçe belediye sınırları dahilinde olup Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren bölgeler ise 4. bölge olarak belirlendi.
Yapılan yeni düzenlemeler Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Aralık ayı toplantısı 2. Birleşiminde kabul edildi. Böylece 2018 yılından itibaren İlan Reklam Verg ilerinin tespiti yeni bölgelere göre belirlenecek. Esnaflar açısından önemli bir kazanç elde ed ilen konuyla ilgili olarak kısa bir bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnafların sorunları ile yakından ilg ilendiklerini belirterek, “İmkanlarımız doğrultusunda esnaflarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Esnaflar ile sık sık bir araya geldiklerini belirten Başkan Çakır, “Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmeler sırasında özellikle İlan Reklam Verg ileri ile ilgili bir takım sorunları olduğunu bizlere bildiriyorlardı. Bu nedenle Verg ilere esas olan bölgeler ile ilgili yeni bir sınıflandırma yapılmasını kararlaştırdık ve Meclisten geçirdik. Yeni uygulamanın esnaflarımız açısından hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.