Büyükşehir Komisyon toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehir Komisyon toplantısı
09 Şub 2018 / Cum 18:14
/ 80 Kez Okundu
| |

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Barosu’nun eski Vali Konağı’ndan taşınacağını, buranın Kent Müzesi’ne dahil edileceğini söyledi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Barosu’nun eski Vali Konağı’ndan taşınacağını, buranın Kent Müzesi’ne dahil edileceğini söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Şubat ayı 3. Birleşiminin 1. Oturumuna ait meclis komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Gündeme dair 54 madde, Büyükşehir Belediye Komisyonunda görüşülerek oylandı. Gündem maddelerinde Samsun Baro Başkanlığı’nın eski Vali Konağı’ndan taşınmasına ve Vali Konağı’nın belediye hizmet alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin imar planı değişikliği teklifi de yer aldı.
Eski Vali Konağı’nın, sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanılması üzerine, belediye hizmet alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin madde için, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanması teklif edildi. Komisyondan geçen ilgili madde, 14 Şubat Çarşamba günü meclis toplantısında görüşülecek.
Baro Başkanlığı’nın eski Vali Konağı’ndan taşınacağını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu alanı Samsun Kent Müzesi’ne katma gibi bir düşüncesi var. Müzemizdeki alan malum olduğu gibi yetersiz bir alan. Buradaki objeler üst üste binmiş durumda. Bununla beraber bu müzeyi biraz daha genişletme gibi bir düşünce var” dedi.
Samsun’da uzun süredir tartışma konusu olan şehir hastanesinin, Canik ilçesi Dereler Mahallesi’nde yapılmasına ilişkin madde de komisyondan geçti.
Komisyondan geçen maddeler, 14 Şubat Çarşamba günü meclis toplantısında ele alınacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.