Büyükşehirden 3 noktada ücretsiz kurban kesimi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Büyükşehirden 3 noktada ücretsiz kurban kesimi
23 Haz 2023 / Cum 11:37
/ 42 Kez Okundu
| |

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba
Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler Hayvan Pazarı’nda Bayramın 1’nci ve 2’inci günlerinde
veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesimi hizmeti verecek.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda vatandaşların hijyenik ve sağlıklı koşullarda kurban kesim hizmeti alması için 3 ayrı noktada kesim yeri belirledi. Vatandaşlar Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi’nde bulunan Hayvan Pazarı ile Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarında, bayramın 1’inci ve 2’inci günlerinde ücretsiz kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek. Büyükşehir Belediyesinin Serik ve Kaş-Demre kesimhaneleri de bayramın birinci ve ikinci gününde
büyükbaş hayvanların kesimi için vatandaşların kullanımına açık olacak.
"Usta kasaplardan hizmet"
Veteriner hekim kontrolünde usta kasaplar, kurbanlığı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde sahibine teslim edecek. Kesim yerleri, kesim sonrasında ortaya çıkacak kurban atıkları nedeniyle gün içinde sıklıkla dezenfekte edilecek.
"Hayvan yakalama timi"
Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için ‘Hayvan Yakalama Timi’ de bayram süresince görev yapacak. Vatandaşlar oluşturulan “Hayvan Yakalama Timi”ne Alo Zabıta 153, 0242 332 22 33 veya 444 94 20 numaralı ABİM hattından ulaşarak yardım isteyebilecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.