Can: “Huzur ve kardeşliğimizin devamı için birbirimize ihtiyacımız var”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Can: “Huzur ve kardeşliğimizin devamı için birbirimize ihtiyacımız var”
13 Eki 2017 / Cum 17:26
/ 43 Kez Okundu
| |

Mersin’in Tarsus ilçe belediyesi tarafından yaptırılan ve Selçuklu mimarisi özelliğine sahip olan ilk caminin açılışı törenle gerçekleştirildi

Mersin’in Tarsus ilçe belediyesi tarafından yaptırılan ve Selçuklu mimarisi özelliğine sahip olan ilk caminin açılışı törenle gerçekleştirildi.
Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılan Kemalpaşa Camii’nde, açılış töreni ile ilk Cuma namazı da eda edildi.
Açılış konuşması yapan Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Ertan Ayhan, yapılan hizmetler için teşekkür etti.
Tarsus’ta sağlanan huzur ve kardeşliğin devamı için herkesin birbirine ihtiyacı olduğunu altını çizen Başkan Can, ayrım yapmadan eşit hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Can, “Bizlerin çalışmakla ilgili bir sıkıntımız yoktur. Cenab-ı Allah güç kuv vet versin, 45 mahallemizde dini, dili, mezhebi fark etmeksizin ayrım gayrım yapmadan hizmetlerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tek gayemiz şehrimizde kardeşliğimizin ve huzurumuzun devam etmesidir. Huzur ve kardeşliğimizin devam etmesi için hepimizin birbirimize ihtiyacı vardır. Duyarlı olarak şehrimizde huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Belediyelerin durmadan hizmet ürettiğini ve çalıştığını belirten Mersin Millet vekili Baki Şimşek, “Bu topraklarda yine bir Cuma günü böyle hayırlı güzel bir hizmet Tarsusluların ve Kemalpaşa mahallelilerin hizmetine sunuluyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Millet vekili Şimşek, şöyle devam etti:
“Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten Tarsus’un her bir mahallesine ayrım yapmadan camisi ile taziye evi ile yürüyüş yolları ile yeşil alanlar ile çok büyük hizmetleri oluyor ama özellikle Berdan ırmağına yapılan yatırım gerçekten çok büyük bir yatırım, bu hizmetler sonunda burada oluşacak güzellikler ve kurulacak iş alanlarında Tarsus’un insanları çalışacak Tarsus’un çocuklarına ekmek kapısı aş kapısı iş kapısı olacak. Bu hizmetin mahallemize ve Tarsusumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Camilerin ortak bir gaye olduğunu belirten Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal ise, “Cami, kilise, cem evi demek toplanmak demektir. Şehir merkezlerinde hep cami merkezli olarak görürsünüz. Cami yakınındaki evler her zaman daha kıymetlidir. Bu güzel hizmete vesile olan ve sizlerin değerli katkılarıyla gelmiş ve tüm te veccühlerinize layık olmuş bir belediye meclisi ve belediye başkanına şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanlarla Kemalpaşa Camii ve Medeni Ayhan Taziye Evinin açılış kurdelesi kesildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.