Çanakkale Köprüsü’nde çalışacak dev vinç Bandırma’ya demirledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çanakkale Köprüsü’nde çalışacak dev vinç Bandırma’ya demirledi
08 Mar 2018 / Per 08:47
/ 92 Kez Okundu
| |

Çanakkale 1915 Köprüsü’nde çalışma yapacak olan Türkiye’nin en yüksek yük kaldırma kapasiteli vinci unvanını alan “Zakharıy” adlı gemi Balıkesir’in Bandırma Limanına demir attı

Çanakkale 1915 Köprüsü’nde çalışma yapacak olan Türkiye’nin en yüksek yük kaldırma kapasiteli vinci unvanını alan “Zakharıy” adlı gemi Balıkesir’in Bandırma Limanına demir attı.
Bandırma S.S. Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi’nin kiraladığı limana, 680 ton kaldırma kapasitesine sahip olan Zakharıy isimli yüzer vinç demirledi. 680 ton kaldırma kapasitesine sahip, 2011 yapımı deniz ve nehir tipi yüzer vincin işletmeciliğini yapacak özel firma Türk Klâsı ve Türk Bayrağı’na geçiş işlemlerinin kısa bir süre içinde tamamlanmasıyla vincin köprü inşaatları, batık çıkarma, tüp ve boru daldırma, ağır yüklerin yüklenmesi veya boşaltılması, liman inşaatları, ağır gemi konstrüksiyonlarının sökümü ve montajı gibi işlerde kullanılmasını hedefliyor.
Çanakkale’de 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan, 1915 Çanakkale Köprüsünün yapımında çalışacak vinci, S.S. Çakıl Köyü ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi’nin kiraladığı, limanda bakımı yapılıp, eksiklerin giderilmesi ardından vincin Çanakkale’ye hareket edeceği öğrenildi.
Yüzer vinç Zakharıy; 97,2 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ana dubanın yanı sıra 43,2 metre uzunluğunda 15,7 metre genişliğinde 2 adet yardımcı dubaya sahip. Operasyon esnasında yardımcı dubalar ana dubaya farklı pozisyonlarda bağlanarak vincin stabilitesi sağlanıyor. 4 bin 586 groston ağırlığa sahip vincin duba yüksekliği 4,90 metre. Seyir halinde ve boşken 1,7 metre drafta sahip olan vinç, operasyon esnasında ve tam yükte 2,2 metre drafta ihtiyaç duyuyor.
Operasyon esnasında ve yüklü seyir esnasında vincin plan ölçüleri 97.2 metre uzunluğunda ve 45,8 metre genişliğinde bir alanı kapsıyor. Vincin çeki esnasında brüt uzunluğu 148 metre olup, çeki donanımıyla beraber römorkör hariç, toplamda 192 metre boya ulaşıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.