Çanakkale şehitlerinin ismi okul koridorlarında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çanakkale şehitlerinin ismi okul koridorlarında
15 Mar 2018 / Per 12:24
/ 68 Kez Okundu
| |

Ankara Atatürk Lisesi’nin idari kadrosu ve öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 50 bin 618 Mehmetçiğin ismini hatırlatma kağıtlarına yazarak okul koridoruna yapıştırdı

Ankara Atatürk Lisesi’nin idari kadrosu ve öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 50 bin 618 Mehmetçiğin ismini hatırlatma kağıtlarına yazarak okul koridoruna yapıştırdı.
Ankara’nın ve Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan Ankara Atatürk Lisesi, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir projeye imza attı. Lisede resim öğretmeni olan Barçın Gümüş ve 300 öğrenci tarafından hazırlanan "Unutma Diye" adlı projeyle, Çanakkale Savaşında şehit olan 50 bin 618 Mehmetçiğin ismi okul koridorunda ölümsüzleşti. Genelkurmay Başkanlığı ile irtibata geçen okul yönetimi, Çanakkale Savaşında şehit olan Mehmetçiklerin isimlerini, rütbelerini ve memleketlerinin bilgisini aldı.

Yazımı tam 2 ay sürdü
Kahraman şehitlerin isimleri, 2 ay süren bir çalışmanın sonucunda hatırlatma kağıtlarına yazıldı. Şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu hatırlatma kağıtları, okulun tarihi giriş koridoruna 500 öğrenci, okul öğretmenleri, idareciler ve öğrenci velilerinin katılımı ile yapıştırıldı. Öğrenciler tarafından ayrıca Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin maketi yapılarak okul koridoruna yerleştirildi. Abide’nin üst kısmına, "Unutma Diye! Şehitlerimizin adını yazdık. Önce kalbimize sonra kağıtlara 1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarında gözlerini kırpmadan ölüme giden ve bu vatanı bizlere bırakan 50 bin 618 aziz şehidimizin ruhları şad olsun. Onların bu onurlu mücadelesini Unutma ki senin de evlatlarına bırakabileceğin bir vatanın olsun" ifadeleri yazıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.