Çanakkale'de Meydana Gelen 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Uzmanlar Arasında Tartışma Yarattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çanakkale'de Meydana Gelen 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Uzmanlar Arasında Tartışma Yarattı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
05 Mar 2024 / Sal 00:21
/ 5.546 Kez Okundu
| |

Çanakkale'de yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki endişe ve dikkati artırdı. Uzmanlar, depremin öncekilerden farklı olduğunu belirtirken, İstanbul için büyük bir tehdit oluşturup oluşturmayacağı konusunda çelişkili görüşler dile getiriyor. Son deprem, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmesine neden oldu.

Çanakkale'de yerel saatle 21.38'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede önemli bir endişe ve dikkatle karşılandı. Depremin merkez üssü Yenice olarak belirlenirken, İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ gibi birçok ilde de hissedildiği rapor edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikay, an itibarıyla olumsuz bir durumun olmadığını belirtirken, uzmanlar ise farklı değerlendirmelerde bulundu.

 
Prof. Dr. Süha Özden, A Haber canlı yayınında depremi incelediklerini ve bu bölgenin daha önce yaşanan depremlerden farklı olduğunu ifade etti. Özden'e göre, bu son deprem öncekilerle benzerlik göstermiyor.
 
Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy ise bölgede yaşanan depremin Marmara Denizi'ndeki ana fay hattıyla ilişkili olmadığını ve beklenen İstanbul depremini tetikleme potansiyeline sahip olmadığını belirtti. Ancak, 1953'te yaşanan büyük Yenice-Gönen depremi hatırlatılarak, bölgenin tarihsel olarak büyük depremlere maruz kaldığı vurgulandı.
 
Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise bölgedeki sık sık yaşanan depremleri "deprem fırtınaları" olarak adlandırdı ve bu depremlerin yıkıcı bir depreme yol açmayacağını, ancak artçıların yaşanabileceğini belirtti. Tüysüz, İstanbul için herhangi bir tehlike oluşturmayacağını da ifade etti.
 
Sonuç olarak, Çanakkale'deki son deprem bölgeyi endişelendirirken, uzmanlar arasında depremin İstanbul için büyük bir tehlike oluşturup oluşturmayacağı konusunda farklı görüşler bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.