Çankaya Belediyesinden 25 bin 525 ücretsiz evde bakım hizmeti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çankaya Belediyesinden 25 bin 525 ücretsiz evde bakım hizmeti
11 Mar 2018 / Paz 12:14
/ 33 Kez Okundu
| |

Çankaya Belediyesinin Evde Temizlik Hizmet Birimi 2014 yılından bu yana 3 bin 980 haneye temizlik hizmeti verirken, Evde Sağlık Hizmet Birimi ise 21 bin 545 kişiye sağlık hizmeti verdi

Çankaya Belediyesinin Evde Temizlik Hizmet Birimi 2014 yılından bu yana 3 bin 980 haneye temizlik hizmeti verirken, Evde Sağlık Hizmet Birimi ise 21 bin 545 kişiye sağlık hizmeti verdi.
Çankaya Belediyesinin evde bakım hizmetleri arasında yer alan Evde Temizlik Hizmet Birimi 2014 yılından bu yana 3 bin 980 haneye temizlik hizmeti verdi. 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, engelli bireyin bakımını üstlenmiş olup ev temizliğini gerçekleştiremeyen ve ekonomik yetersizlik nedeniyle temizlik hizmeti satın alamayan vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor.

Evde Sağlık Hizmet Birimi 4 yıl boyunca 21 bin 545 kişiye sağlık hizmeti verdi
Pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini vatandaşların evine kadar götüren belediye, ambulansla nakil hizmeti de veriyor. Sağlık ekiplerinin ziyaret ettiği vatandaşlar arasında fiziksel farklı şikayetleri konusunda da destek alan vatandaşlar, ilgili duruma göre tam teşekküllü hastanelere yönlendiriliyor. Evde bakım hizmetleri kapsamında saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak bakımı ile kişisel bakım hizmetleri de veriliyor.
’’Belediye, halkın ihtiyaçları için vardır’’
Evde Temizlik Hizmetini ihtiyacı olan ve hizmeti alma kriterlerini taşıyan vatandaşlara ücretsiz sağladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, “Temizlik elemanı çalıştıracak maddi yetersizliği bulunan, yaşlı ve bakıma muhtaç, engelli yakınına bakmakla yükümlü yurttaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Belediye, halkın ihtiyaçları için vardır. Biz bu anlayışla vatandaşlarımızın her anlamda yanında olmaya çaba gösteriyoruz. Temizlik hizmetimizin yanı sıra rahatsızlığından dolayı evinden çıkıp berbere, kuaföre gidemeyen yurttaşlarımıza da kişisel bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımızın yanındayız’’ şeklinde konuştu.
Hizmetlerden yararlanmak için 0850 455 02 65 numaralı telefonunu arayarak başvuruda bulunan Çankayalılar, program dahilinde hizmet alabiliyorlar.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.