Çankaya’da en çok mühendisler “evet” dedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çankaya’da en çok mühendisler “evet” dedi
06 Oca 2018 / Cmt 11:08
/ 37 Kez Okundu
| |

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında da çiftlerin mutluluğuna tanıklık etti

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında da çiftlerin mutluluğuna tanıklık etti. 2017 yılında 5 bin 395 çiftin ömür boyu mutluluk için “evet” demesine ev sahipliği yapan Çankaya’da, 396 kişi ile en çok müh endislerin 1 kişi ile de en az ressamların evl endiği kayıtlara geçti.
Çankaya Belediyesi çiftlerin mutluluğunun adresi olmaya 2017 yılında da devam etti. Yaşamlarının en önemli kararına “evet” diy en 5 bin 395 çift Çankaya’da evl endi.
İlçede evl en enlere ilişkin eğitim durumu, yaş, meslek gibi bilgilerin analizini yapan Çankaya Belediyesi Evl endirme Birimi ilginç verilere ulaştı. Çankaya Belediyesine evl enmek için başvuran kişilerin eğitim düzeyi ilç enin okul ve mezuniyet yapısıyla tutarlılık gösterdi. Eğitim düzeyi yüksek insanların yaşadığı ilçede evl enmek için başvuranlardan bin 515 kişi üniversite mezunu ik en bunu 300 kişiyle lise mezunları izledi.
Çankaya’da evlilik akdini gerçekleştir en 10 bin 790 kişi, 63 farklı iş kolunda çalışırk en meslek türüne göre müh endisler en fazla evlilik gerçekleştir enler olarak öne çıktı. 396 ile birinci sırada olan müh endisleri takip ed en iş kolu ise 167 kişiyle öğretm enler oldu. İşsiz 67 kişinin yanı sıra emekli 47 kişi de Çankaya’da evl endi.
Öğr enciler de evl eniyor
Analizde dikkat çek en bir diğer veri ise öğr encilerin evl enme rakamı oldu, bu yıl Çankaya’da 55 öğr enci evl endi. Listede en az evl en en kişiler meslek türüne göre birer kişi ile ressam, savcı, öğretim üyesi ve bina görevlisi olarak sıralandı.
Çankaya g enç evl en enlerin de tercihi
G enç yaşta evliliklerin yoğun olarak yaşandığı Çankaya’da 18-40 yaş aralığında 9 bin 273 kişi evl enirk en, 41- 50 ve üstü yaş aralığında evl enerek y eni bir hayata başlayan bin 517 kişi oldu.
Uluslararası evlilikler de çankaya’da
Çankaya Belediyesi Milletlerarası Aile Hukuku gereği yabancı evliliklere onay vermesi ve büyükelçiliklerin ilçe sınırları içinde yer alması ned eniyle yabancı çiftlerin de tercih ettiği merkezlerd en oldu. Çankaya Belediyesi çatısı altında evliliklerini gerçekleştir en 5 bin 39 çift Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyk en, çiftlerd en en az birinin yabancı olduğu nikah sayısı 299’u buldu.
Çiftlerd en her ikisinin de yabancı olduğu evliliklerin sayısı 57, yabancı erkekle evliliklerin sayısı 69 ve yabancı kadınla evliliklerin sayısı ise 230 olarak kayıtlara geçti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.