Çankırı’da trafik ışıklarında düzenleme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çankırı’da trafik ışıklarında düzenleme
06 Ara 2023 / Çar 11:54
/ 6 Kez Okundu
| |

Çankırı’da trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda, ulaşımın daha rahat ve güvenli sağlanması amacıyla trafik ışıklarında düzenleme yapıldı.

Çankırı il merkezinde trafiğin yoğun olduğu ve kazaların yaşandığı güzergahlarda Karayolları ekipleri tarafından düzenlemeler yapıldı. Terminal kavşağında bulunan ve yaya geçişleri için kullanılan ’yeşil ışık’ süreleri yeterli olmadığından kavşak dönüş kolları ile ’yaya lambaları’na aralıklı kırmızı ışık süresi eklenerek yayaların geçişlerini tamamlaması için çalışmalar yapıldı. Araç ve yaya güvenliğini sağlamak amacıyla, yaya geçiş süreleri 20 saniyeden 25 saniyeye çıkartıldı. Yaya geçitlerine ise flaş uyarılı trafik ikaz lambaları montajı yapıldı. Kameralı uyarı sistemi montajı için de kamera direkleri yapımına başlandı ve sistemin yaklaşık 10 gün içinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ankara Caddesi üzerinde yer alan bölgelerde yaya ve araç trafik akışını olumsuz etkileyen unsurlarla ilgili Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.